Steeds Hooger handhaaft zich in de vierde klasse!

Op een prachtige zaterdag heeft Steeds Hooger zich weten te handhaven in de vierde klasse. Tijdens de spannende wedstrijd werd Siveo’60 met 1-3 verslagen.

Met een volle bus vertrok de ploeg van Oscar Zwanenburg & Jerry Visser richting Koudekerk. Dit moest het laatste kunststukje worden van beide oefenmeesters die na het seizoen afzwaaien als trainers op de Rotterdamse velden. Aan het mooie complex in Koudekerk en de vele support langs de lijn kon het deze zaterdag niet liggen.

Toch was het Siveo’60 die veel sterker uit de startblokken verscheen. In de eerste 10 minuten kreeg het diverse mogelijkheden, maar de sterk keepende Yoram Brouwer hield de ploeg goed in de wedstrijd. Het sterke begin kon Siveo’60 niet doorzetten en naarmate de wedstrijd vorderde was het Steeds Hooger wat de betere mogelijkheden kreeg.

Na een aantal goede kansen aan de kant van Steeds Hooger was het Jerry Scholman die de ploeg op een 0-1 voorsprong zette. Een goed opgezette aanval vanaf rechts eindigde met een voorzet van Naser die Jerry een niet te missen kans aanbood (0-1)

Een paar minuten later was het wederom een goede aanval vanaf rechts die werd beloond met een doelpunt. Een voorzet van Marlon Pereira werd knullig in eigen doel gewerkt door een verdediger van Siveo’60. Zo kon Steeds Hooger rusten met een 0-2 voorsprong.

Na de rust waren de plannen duidelijk van Siveo’60. Aanzetten om zo snel mogelijk de aansluitingstreffer te maken. Toch was het Steeds Hooger die een geweldige kans creëerde. Jasper stoomde goed door vanuit de verdediging en gaf Jerry de mogelijkheid om zijn tweede van de middag te maken. Toch wist Jerry deze kans niet te verzilveren en zo bleef het nog even spannend in Koudekerk. Vooral toen Siveo’60 na 60 minuten toch de aansluitingstreffer wist te maken. Een aanval belandde bij de linker middenvelder die de bal diagonaal het doel in werkte (1-2)

Siveo’60 voerde de druk op, maar creëerde geen mogelijkheden meer. De verdediging stond juist opgesteld en wist iedere bal goed weg te werken. Zonder in gevaar te komen werd de wedstrijd even later beslist.

Een goede bal van Fäbian werd met ietwat fortuin verwerkt door Benjamin. De keeper ging in de fout waardoor Benjamin voor een leeg doel de bal in het doel kon werken. Hiermee werd de eindstand van 1-3 op het bord gezet.

Dankzij deze knappe prestatie heeft Steeds Hooger zich weten te handhaven in de 4e klasse en kan er teruggekeken worden op een goede nacompetitie. Ondanks het zware seizoen is dit een geweldige prestatie!