Vooruitblik: Hermes DVS vs Steeds Hooger

Afgelopen zaterdag behaalde Steeds Hooger een moeizame 1-0 overwinning tegen mededegradatiekandidaat TransvaliaZW. Zeker gezien de resultaten van de concurrenten MSV’71 en BZC Zuiderpark was dit resultaat zeer welkom. Beide verenigingen wisten hun wedstrijd te winnen. 1 van de 2 teams zal Steeds Hooger voorbij moeten om op een veilige plek op de ranglijst te belanden. Het liefst komende zaterdag al als de mannen van het Erasmuspad naar sportpark Harga reizen om de degens te kruisen met koploper Hermes DVS.

De allereerste competitiewedstrijd op de zaterdag in haar 116-jarige bestaan en dus ook in de huidige competitie werd door Steeds Hooger geopend tegen Hermes Door Vereniging Sterk. Op zaterdag 24 september werd het na een 1-1 ruststand uiteindelijk een terechte maar geflatteerde 1-4 overwinning voor de komende gastheren. De kennismaking met het zaterdagvoetbal werd zodoende qua resultaat niet wat er van werd verwacht. De goede lijn werd door Hermes DVS doorgetrokken en staan de Hargabewoners samen met Overmaas op een gedeelde 1e plaats.

De laatste wedstrijd tegen MSV’71 werd door HermesDVS met 3-1 verloren. Gezien de stand op de ranglijst is een overwinning in de wedstrijd tegen Steeds Hooger voor HermesDVS noodzakelijk om de koppositie te behouden en niet achterop te raken. Ook voor Steeds Hooger is het gezien de 10e positie op de ranglijst belangrijk om een goed resultaat te behalen. Na het teleurstellende 1-0 verlies tegen Egelantier Boys en de moeizame 1-0 overwinning tegen TransvaliaZW is het zaak om de goede vorm van voor de winterstop terug te vinden.

Voor zowel Hermes DVS als Steeds Hooger een mooie graadmeter met verschillende belangen. Kan Hermes DVS zijn favorietenrol waarmaken en hiermee op koers blijven voor hun spannende race om het kampioenschap? Voor Steeds Hooger geldt vooral het terugvinden van het vertrouwen en de vorm van voor de winterstop. Gaat het de Erasmuspadbewoners lukken om te stunten tegen de koploper om zo eindelijk afscheid te kunnen nemen van de vermaledijde 10e plek die aan het einde van het seizoen de verplichting geeft om nacompetitie te spelen voor degradatie naar de 5e klas.