Gelukkig Steeds Hooger wint met minimaal verschil van TransvaliaZW

Voor Steeds Hooger was het zaak om zich na de onnodige nederlaag van vorige week te herpakken. Ver in blessuretijd kregen de Erasmuspadbewoners tegen Egelantier Boys de deksel op de neus. Met een goede trainingsweek werd er toegewerkt naar de thuiswedstrijd tegen TransvaliaZW en zou deze bittere pil hopelijk worden weggespoeld.

Ook voor TransvaliaZW was het een belangrijke wedstrijd. Ondanks het verleden week behaalde punt tegen BZC Zuiderpark staat TransvaliaZW nog steeds op de 13e plaats. Een positie die aan het einde van het seizoen zorgt voor directe degradatie. Voor Steeds Hooger is het ook nog steeds alle hens aan dek. Met de huidige 10e plaatst bevinden ze zich door de verzwaarde degradatieregeling nog steeds op een plek die aan het einde van het seizoen de verplichting geeft om nacompetitie te spelen voor degradatie naar de 5e klas. Met recht een degradatiekraker met grote belangen voor beide teams.

Dat het een wedstrijd was met grote belangen was vanaf de 1e minuut zichtbaar. Met veel energie en zelden goed voetbal waren beide teams in de beginfase aan elkaar gewaagd. De eerste 20 minuten was het onderhoudend zonder dat door beide partijen uitgespeelde kansen werden gecreƫerd. In deze periode werd Steeds Hooger geconfronteerd met 2 tegenvallers. Zowel Anthony Spruijt als Jonathan Oudenaarden moesten zich noodgedwongen laten vervangen. Het verdedigende blok werd noodgedwongen vervangen door aanvallers Sjoerd Ooms en Nicholaas Schoonhoven. Het deed de organisatie duidelijk geen goed.

Het veld werd bij balverlies veel te groot en gaf de middenvelders van TransvaliaZW de ruimte die ze nodig hadden. Tot 3 maal toe werden de aanvallers van TransvaliaZW in een 1 op 1 met doelman Jack Grootjes in stelling gebracht. Even zoveel keren wist de betrouwbare doelman als overwinnaar uit de strijd te komen. Met hangen en wurgen wisten de Zwart-Witten op de been te blijven en had TransvaliaZW zichzelf duidelijk een goede dienst kunnen, misschien wel moeten bewijzen. Een voorsprong zou in deze fase zeker verdient zijn. Deed Steeds Hooger helemaal niks terug? Dat was minimaal en kwam van de invallers. Sjoerd Ooms wist in de 35e minuut met een machtige uithaal het doel van Joey Sinon onder vuur te nemen. Nicholas Schoonhoven wist zich aan het einde van de 1e helft op kracht in een 1 op 1 met doelman Sinon te manoeuvreren. Ook de afronding was op orde. Helaas voor iedereen die Steeds Hooger een warm hart toedraagt hield laatstgenoemde TransvaliaZW overtuigend op de been. Een doelpunt zou gezien het spelbeeld ook zeer onverdiend zijn geweest.

Na de rust een ander spelbeeld. Het lukte Steeds Hooger om de linies korter op elkaar te houden. Het gaf het elftal meer houvast en zorgde ervoor dat de middenvelders van TransvaliaZW minder ruimte kregen. Aan de hand van de prima spelende centrale verdedigers Jorik Quint en Riaz Ramdjan werden de aanvallers van Transvalia onschadelijk gemaakt. Ook de aanvallers van Steeds Hooger wisten – zonder tot echt uitgespeelde kansen te komen – voor meer dreiging te zorgen. Het werd hierdoor een fanatiek voetbalgevecht. Het team die als eerste tot scoren zou komen, zou ook de wedstrijd winnen.

De gelukkige bleek in de 73e minuut uiteindelijk de Visser / Zwanenburg brigade te worden. Een uitstekende pass van Paul van Kempen op Sjoerd Ooms bleek uiteindelijk de directe aanleiding voor de “gelukkige” overwinning. De geslepen aanvaller had duidelijk geen moeite met de 1 op 1 met doelman Sinon. Een geplaatste schuiver van Ooms in de verre hoek zorgde voor de bevrijdende 1-0. In het restant van de wedstrijd deed voornamelijk TransvaliaZW zichzelf te kort. Directe aanleiding was de rode kaart in de 79e minuut voor aanvoerder Paul Koring. Hierdoor lukte het Steeds Hooger om zonder kleerschuren en betrekkelijk eenvoudig de eindstreep te halen.

Een zeer welkome overwinning. Zeker gezien de resultaten van de mede degradatiekandidaten. Zowel MSV’71 als BZC Zuiderpark wisten hun wedstrijden te winnen. 1 van de 2 teams zal Steeds Hooger voorbij moeten om op een veilige plek op de ranglijst te belanden. Volgende week reizen de mannen van het Erasmuspad naar sportpark Harga om de degens te kruisen met medekoploper Hermes DVS.