Vooruitblik: Steeds Hooger vs TransvaliaZW

De wedstrijd vorige week tegen de Egelantier Boys was voor Steeds Hooger met recht een koude douche. Na de mooie resultaten voor de winterstop lukte het niet om in de 1e wedstrijd na de winterstop tot een goed resultaat te komen. Ruim in blessuretijd kregen de zwart-witten de beslissende 1-0 om de oren. Zeer onnodig en uitermate teleurstellend. Een ander begin van 2023 zou zeer welkom zijn geweest.

De teleurstelling zat hem niet zozeer in het veldspel. Vanaf het begin probeerde Steeds Hooger geduldig en met verzorgd veldspel tot kansen te komen. Het tempo was laag, gedurende de hele wedstrijd misschien wel veel te laag en lukte het Steeds Hooger hierdoor niet om de wedstrijd naar de hand te zetten. Ook dit keer trad de aloude voetbalwet weer in werking en wist Egelantier Boys ver in blessuretijd de 1-0 op de borden te zetten.

Na een reeks mindere resultaten speelde TransvaliaZW afgelopen week tegen BZC Zuiderpark. Deze burenruzie op Rotterdam Zuid eindigde in een 1-1 gelijkspel. Door TransvaliaZW werd hiermee een punt toegevoegd aan het totaal en staan ze met 8 punten uit 12 wedstrijden op de 13e plaats. Een positie die aan het einde van het seizoen zorgt voor directe degradatie en zal TransvaliaZW er tegen Steeds Hooger alles aan willen doen om aansluiting te vinden met de “veilige” plaatsen door middel van een overwinning.

Voor Steeds Hooger zaak om met een goede trainingsweek toe te werken naar de komende thuiswedstrijd. Dan wacht dus TransvaliaZW en kan de bittere pil van een onnodige nederlaag tegen Egelantier Boys hopelijk worden weggespoeld.