Steeds Hooger verliest van De Egelantier Boys

Voor zowel De Egelantier Boys als Steeds Hooger een mooie graadmeter met verschillende belangen. Kon De Egelantier Boys een goed gevolg geven aan het 1e behaalde resultaat in de laatste wedstrijd voor de winterstop of kon Steeds Hooger na deze wedstrijd echt omhoog kijken en afstand nemen van mede-degradatiekandidaten? Voor Steeds Hooger werd het een zeer teleurstellende middag.

De teleurstelling zat hem niet zozeer in het veldspel. Vanaf het begin probeerde Steeds Hooger geduldig en met verzorgd veldspel tot kansen te komen. Het tempo was laag, misschien wel veel te laag en was het zodoende voornamelijk langdurig balbezit zonder tot kansen te komen. Zo ontstond een gezapig potje. Egelantier Boys kon niet en Steeds Hooger lukte het niet tot kansen komen.

In de korte periode dat Steeds Hooger wel het tempo iets opvoerende werd het ook direct gevaarlijk. Zo belande in de 28e minuut een prima inzet van Nasr Ziani op de lat, wist – na een uitstekende aanval – doelman Samir Sulaiman in de 33e minuut redding te brengen op een inzet van Sjoerd Ooms en raakte Marlon Pereira in de 35e minuut de paal. Maar dat was het dan ook wel in de 1e helft.

De rust zou voor het duo Visser / Zwanenburg een prima moment moeten zijn om hun equipe weer bij de les te krijgen. Het vertoonde spel zou onvoldoende zijn om tot een goed resultaat te komen, zoveel had de 1e helft wel duidelijk gemaakt. Ondanks de goede bedoelingen lukte het in de 2e helft niet om het echt over een andere boeg te gooien. Het tempo bleef te laag en hadden te veel spelers niet hun beste dag. Veel verder dan een paar afstandsschoten en 2 vrije trappen op de rand 16 kwamen de zwart-witten niet. Met het vorderen van de wedstrijd begon Egelantier Boys steeds meer vertrouwen in een goed resultaat te krijgen.

De speldenprikken van Egelantier Boys kwamen steeds frequenter voor. Ook dit keer trad de aloude voetbalwet in werking. In de 93e minuut wist aanvoerder Nesim Mahovkic zich te onttrekken aan buitenspel. Zijn 1 op 1 met keeper Jack Grootjes bleek een koud kunstje en wist hij de zeer zure 1-0 op het scorebord te zetten. Met recht een koude douche voor de zwart-witten die zich een ander begin van 2023 hadden voorgesteld. Zaak om met een goede trainingsweek toe te werken naar de thuiswedstrijd van volgende week. Dan wacht Transvalia en kan deze bittere pil worden weggespoeld.