Vooruitblik: De Egelantier Boys vs Steeds Hooger

Aankomende zaterdag staat voor de Visser / Zwanenburg Brigade de 1e krachtmeting na de winterstop op het programma. Een winterstop die voor Steeds Hooger eigenlijk te vroeg was aangebroken. Met een mooie laatste serie van 5 gespeelde wedstrijden en 13 punten beleefde Steeds Hooger een prima einde van 2022. De laatste wedstrijd voor het winterreces werd zelfs overtuigend met 2-6 gewonnen bij BZC Zuiderpark.

Op dinsdag 3 januari stond alweer de eerste training op het programma. Na 2 goede trainingsweken reisde de selectie op vrijdag 13 januari af naar Hoenderloo. Na 2 trainingen stond er op zaterdag bij gastheer vv Loenermark een oefenwedstrijd op het programma. Tegen DoCoS uit Leiden werd met 3-0 gewonnen. De 2e en laatste wedstrijd in de voorbereiding op de 2e seizoenshelft was afgelopen dinsdag bij sv Ommoord. Na een 2-1 voorsprong in de rust werd deze wedstrijd uiteindelijk met 2-3 verloren.

De Egelantier Boys zijn bezig aan een tot nu teleurstellend seizoen. Met 1 punt uit 13 gespeelde wedstrijden staat de ploeg eenzaam op de laatste plaats. Het enige punt werd in de laatste wedstrijd voor de winterstop behaald in de thuiswedstrijd tegen M.S.V.’71. Om nog een rol van betekenis te kunnen spelen in het ontlopen van directe degradatie gaan de Schulpwegbewoners er ongetwijfeld alles aan doen om een goed resultaat te behalen in een thuiswedstrijd tegen een directe concurrent.

Voor zowel De Egelantier Boys als Steeds Hooger een mooie graadmeter met verschillende belangen. Kan De Egelantier Boys een goed gevolg geven aan het 1e goede resultaat in de laatste wedstrijd voor de winterstop of kan Steeds Hooger na deze wedstrijd echt omhoog kijken en afstand nemen van mede-degradatiekandidaten?