Terecht Waterloo voor Steeds Hooger op Harga

Voor zowel Hermes DVS als Steeds Hooger was de wedstrijd van afgelopen zaterdag op voorhand een mooie graadmeter met verschillende belangen. Kon Hermes DVS zijn favorietenrol waarmaken en op koers blijven in hun spannende race om het kampioenschap of lukte het Steeds Hooger om het vertrouwen en de vorm van voor de winterstop terugvinden. Het antwoord na 90 minuten voetbal was duidelijk.

Voor Steeds Hooger kwam de mokerslag na de laatste training van afgelopen donderdag al. De toch al overvolle ziekenboek werd met drie spelers verder aangevuld. Ook Hermes DVS moest noodgedwongen met een gemankeerd elftal aantreden. Niet om blessures maar omdat spelers besluiten om nu op wintersport te gaan, terwijl na de volgende wedstrijd er 2 weken reces op het programma staat. Voor trainer Gökhan Cayir en bestuur om gek van te worden.

De afwezigheid van veel spelers was bij beide ploegen duidelijk te zien. Nooit was het voor een langere tijd echt goed. De wil om te winnen maakte in de 1e helft veel goed. Een vliegende start van Steeds Hooger – Een vlammend afstandsschot in de 5e minuut van Maarten Bruggeman liet doelman Aykut Nargün volstrekt kansloos – zorgde voor hoop bij de Erasmuspadbewoners. Het bleek niet meer dan een uitgestelde teleurstelling. Daar zag het de 1e helft niet naar uit. Steeds Hooger gaf geen krimp en lukte het Hermes DVS niet om gevaar te stichten. De eerste de beste kans was echter wel direct raak. Goed doorgaan van Mike de Lange aan de rechterkant zorgde ervoor dat Kai Broer zwaar gehinderd bij de 1e paal de 1-1 op de borden kon zetten. Steeds Hooger was nog niet bekomen van deze tegenslag of nummer 2 lag al in het mandje. Een afgeslagen voorzet werd door Arse Calame onbedaarlijk in de rechter bovenhoek gepegeld. 3 fantastische goals die veel goed maakte voor de neutrale toeschouwer.

Ondanks de stand bleef de wedstrijd in het vervolg van de 1e hellf gelijkwaardig. Zonder tot kansen te komen had Hermes een licht overwicht en kreeg Steeds Hooger de kansen. Sjoerd Ooms wist in 32e minuut alleen voor doelman Aykut Nargün niet tot scoren te komen. In de 44e minuut kreeg Thomas Mejia ongehinderd met de kop de bal niet tussen de palen. Het waren 2 dure missers voor de Zwart-Witten als je echt tot een goed resultaat wil komen in een uitwedstrijd bij de koploper.

In de 2e helft was het snel gezien voor de Erasmuspadbewoners. Koud uit de kleedkamer stond in de 46e minuut de 3-1 al op het scorebord. Een mokerslag die Steeds Hooger niet meer te boven kwam en het geloof in een goed resultaat daarmee definitief uit het elftal verdween. Met de 4-1 en 5-1 gooide Hermes DVS de wedstrijd voor de 60e minuut al zakelijk op slot en was er voor Steeds Hooger geen eer meer te behalen. Na een gelijkwaardige 1e helft was Hermes DVS door de snelle 3-1 in de 2e helft duidelijk een maatje te groot.

Voor Steeds Hooger blijft er niks anders over dan de wonden te likken en toe te werken naar de volgende wedstrijd. Aanstaande zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen nummer 5 Maasdijk op het programma met hopelijk een aantal teruggekeerde blessuregevallen.