Vooruitblik: BZC Zuiderpark vs Steeds Hooger

Na het achteraf teleurstellende gelijke spel van het Vlaggenschip in de uitwedstrijd tegen WCR staat aanstaande zaterdag 10 december om 15:00 uur de uitwedstrijd tegen de huidige nummer 7 van de ranglijst – BZC Zuiderpark – op het programma. Het laatste optreden voor het winterreces.

De eerste 6 wedstrijden met evenzoveel nederlagen waren voor onze Zwart-Witten zeer teleurstellend en met recht een beroerde start in de 4e klas van het zaterdagvoetbal. De 3 overwinningen en het laatste gelijke spel tegen de nummer 3 W.C.R. hierna waren zeer welkom. De laatste 4 resultaten hebben voor enig perspectief en een 10e plek op de ranglijst gezorgd. Met de verzwaarde degradatieregeling een plek op de ranglijst die aan het einde van het seizoen de verplichting geeft om nacompetitie te spelen voor behoud in de 4e klas. Het liefst gisteren dan vandaag een plek die door iedereen die Steeds Hooger een warm hart toedraagt, wordt overgedragen aan een andere vereniging.

Aanstaande zaterdag dus de laatste wedstrijd voor de winterstop. BZC Zuiderpark heeft inmiddels 17 punten uit 10 gespeelde wedstrijden en bevindt zich daarmee in de middenmoot van de competitie. Na verleden jaar te zijn gedegradeerd uit de 3e klas een positie die niet past bij het ambitieniveau van de geelhemden. Een overwinning aanstaande zaterdag tegen Steeds Hooger mag vanuit BZC Zuiderpark oogpunt gezien worden als een must om invulling te geven aan hun ambities en waarmee ze de huidige 2e plaats in de 2e periode een goed vervolg kunnen geven.

Voor zowel BZC Zuiderpark en Steeds Hooger een mooie graadmeter met verschillende belangen. Kan BZC Zuiderpark echt omhoog kijken en invulling geven aan hun ambities? Voor Steeds Hooger geldt vooral het vasthouden van het opgebouwde vertrouwen. Gaan de Erasmuspadbewoners ervoor zorgen dat ze met een goed gevoel de winterstop in gaan?