Steeds Hooger wint overtuigend bij BZC Zuiderpark.

Na de laatste 4 wedstrijden met goede resultaten was er in de voorbereiding op de wedstrijd tegen BZC Zuiderpark enig optimisme te bespeuren bij Steeds Hooger. De mannen van het trainersduo Visser / Zwanenburg waren vol vertrouwen dat deze wedstrijd in een overwinning omgezet kon worden. Een mooie krachtmeting die ook de trouwe volgers nieuwsgierig maakten.

Vanaf de 1e minuut maakte BZC Zuiderpark kennis met een energiek Steeds Hooger. Zowel met als zonder bal werd de druk op de laatste linie opgevoerd. Het zorgde voor veelvuldig balbezit en een aantal mogelijkheden om tot kansen te komen. De eerste de beste echte kans in de 7e minuut was direct raak. Door een geniale overstap van de herstelde Dilhian Kook werd Sjoerd Ooms aan de rechterzijde van de zestienmeter vrijgespeeld. Ooms wist met zijn favoriete linker de bal in de verre hoek te draaien. Doelman Journielo Regales was volstrek kansloos op deze machtige uithaal. De bevrijdende openingstreffer zou voor meer rust aan de bal moeten zorgen.

Dat was echter niet het geval. Ondanks de goede bedoelingen lukte het Steeds Hooger niet om de bal in de ploeg te houden. Ongelukkige breedteballen en verkeerde inspeelballen zorgden ervoor dat BZC Zuiderpark vast kon blijven houden aan het geliefde eigen spel en kon blijven hopen op de gelijkmaker. Dit gebeurde al in de 14e minuut. Onnodig balverlies zorgde wederom voor een counter, ditmaal uitgevoerd door rappe Kenny Papa en leverde de geelhemden een corner op. De afgeslagen corner was de inleiding tot de gelijkmaker. Een voorzet vanaf de rechterzijde zorgde ervoor dat de vrijgelaten centrale verdediger Roderick Cleopa ongehinderd en koppend de 1-1 aan kon tekenen.

Deze onverwachte domper zorgde ervoor dat het tempo in de wedstrijd bij Steeds Hooger iets werd teruggeschroefd. Behoedzamer aan de bal werd door de Zwart-Witten aan het balbezit gewerkt. Het deed de ploeg zichtbaar goed. Aan de hand van aanvoerder Marlon Pereira werd BZC Zuiderpark op eigen helft klem gezet. Vanaf de 30e minuut ging ook het tempo weer omhoog en was er voor de Oldegaarde bewoners geen houden meer aan. Met enkele onnodige en snoeiharde overtredingen werd geprobeerd om op de been te blijven. Met name Jonathan Oudenaarden had het zwaar te verduren maar bleef de mannetjesputter onverschrokken zijn duels winnen.

Het waren stuiptrekkingen tegen beter weten in. In de 38e minuut wist Steeds Hooger zich ook daadwerkelijk te belonen. De onvermoeibare Riaz Ramdjan wist de op de rand 16-meter vrijstaande Marlon Pereira te bereiken. Zijn streep in de verre hoek liet Regales wederom kansloos en stond de meer dan terechte 1-2 op het scorebord. Steeds Hooger had beet en liet niet meer los. Voortvarend werd het vijandelijke doel onder vuur genomen en had de defensie van BZC Zuiderpark de handen meer dan vol. In de 42e minuut werd de score al verder uitgebouwd. Een prima voorzet van Maarten Bruggeman werd met de kop onberispelijk door Jaimy Soares tot doelpunt gepromoveerd.

De 1-3 zorgde voor een tumultueuze slotfase van de 1e helft. De frustraties kregen bij BZC de overhand en het meest bij de goed spelende Reylison Otto. Zijn keiharde overtreding in de slotfase van de 1e helft kon alleen maar beloond worden met een rode kaart. BZC Zuiderpark was verplicht om door deze oliedomme actie de rest van de wedstrijd met 10 man te vervolgen. Steeds Hooger had BZC Zuiderpark al voor de rust uitgeteld in de touwen liggen en met een 1-3 achterstand kwamen de geelhemden nog goed weg. Een luxe die Steeds Hooger dit seizoen nog niet eerder had meegemaakt.

Door de numerieke meerderheid een ongewijzigd spelbeeld na de rust. Steeds Hooger bleef domineren en BZC kon niet meer dan tegenhouden. Het duurde echter tot de 61e minuut totdat de score verder werd uitgebouwd. De vrijgespeelde Dilhian Kook was niet zelfzuchtig en gaf de bal op een presenteerblaadje aan Sjoerd Ooms. Een voorbeeld die in de 82e minuut door invaller Nico Schoonhoven werd herhaald. Hij koos ervoor om de bal af te spelen om zo Ooms in staat te stellen om de 1-6 en zijn 3e van de middag te maken. Er zijn aanvallers die in deze situatie voor eigen succes gaan. Schoonhoven in navolging van Kook echter niet en laat zien dat het team mooie vorderingen maakt. In de 72e minuut had Jorik Quint uit een corner al de 1-5 op het scorebord gezet. De 2-6 in de 92e minuut was alleen nog voor de statistieken.

Al met al een mooie middag voor de Easmuspadbewoners. Met 13 punten uit de laatste 5 wedstrijden wordt de naam eer aan gedaan en na een zeer moeizaam begin een prima einde van de eerste seizoenshelft. Een mooie avond in Eetcafé de Gouden Snor een gepland maar logisch gevolg en voorzichtig kan er weer omhoog gekeken worden. Wordt vervolgd op zaterdag 21 januari met wederom een uitwedstrijd. Ditmaal om 14:30 uur tegen De Egelantier Boys.