Steeds Hooger blijft bij W.C.R. in een matige wedstrijd steken op remise.

De overstap van de zondag naar de zaterdag verliep voor Steeds Hooger niet zoals gehoopt. De eerste 6 wedstrijden met evenzoveel nederlagen waren zeer moeizaam. Met recht een beroerde start voor de traditionele zondagvereniging in de 4e klas van het zaterdagvoetbal. De 3 overwinningen hierna waren zeer welkom.

De overwinningen tegen mede-degradatiekandidaten zorgde voor enig perspectief en een 10e plek op de ranglijst. Met de verzwaarde degradatieregeling een plek op de ranglijst die aan het einde van het seizoen de verplichting geeft om nacompetitie te spelen voor behoud in de 4e klas. Het liefst gisteren dan vandaag een plek die door Steeds Hooger aan een andere vereniging wordt overgedragen. Met enig onbehagen werd dan ook naar de wedstijd tegen de nummer 3 W.C.R. uitgekeken. De prima overwinning van de geelhemden afgelopen week tegen koploper Rotterdam United zorgde voor het nodige respect en zou vooraf getekend worden voor een gelijk spel.

Van een verschil op de ranglijst was op het veld niks te merken. Zonder goed te spelen wist Steeds Hooger in het begin van de wedstrijd het initiatief te pakken. In zeer korte tijd werden door de Steeds Hoogerianen 3 dotten van kansen bij elkaar gespeeld. Het euvel van dit seizoen stak ook op sportpark De Omloop de kop op. Met 6 goals in 9 wedstrijden is Steeds Hooger veruit het minst productief in de 4e klasse E. De formatie van het trainersduo Visser / Zwanenburg heeft hierdoor al meerdere keren het onderspit gedolven. Vandaag was de afwerking in ieder geval overtuigend en prima op orde.

De inmiddels 42-jarige doelman Arjan Jongerius liet in deze fase zien nog steeds over een zeer goed niveau te beschikken en hield zijn team in alle drie de gevallen overtuigend op de been. De vierde poging in de 13e minuut was echter wel raak. Een listige steekbal van Nasr Ziani op de diepgaande en prima spelende Riaz Ramdjan bracht de tot aanvaller omgeturnde verdediger oog in oog met de betrouwbare sluitpost. Hard en hoog in de korte hoek liet Ramdjan Jongerius kansloos en bracht de Erasmuspadbewoners al in de 13e minuut op een meer dan terechte 0-1 voorsprong. Het overwicht en de kansenregen zorgde voor verbazing en optimisme bij de trouwe volgers van Steeds Hooger.

Ook bij W.C.R. heerste verbazing en was de 0-1 een duidelijke wake-up call. Het was niet te danken aan het fantastische veldspel van Steeds Hooger dat W.C.R. op achterstand stond. Het elftal van Richard van der Werff dacht op 70% tot een goed resultaat te kunnen komen. Een duidelijke misrekening en W.C.R. pakte aan de hand van de behendige Diego Watson de zaken iets voortvarender aan. Het voorkwam hiermee dat Steeds Hooger verder kon bouwen aan een aanhoudende kansenregen en verder uit kon lopen. Kansen voor W.C.R. waren schaars en Steeds Hooger verviel in haar oude gewoonte om te snel en te gehaast het aanvalsspel in te vullen. Het beroerde veld hielp in veel gevallen ook niet. Een flauwe kopbal in de 33e minuut van Melvin Schouten ruim naast het doel en een plotselinge kans in de 45e minuut uit een corner voor aanvoerder Roeland Vermeulen waren voor de Willibrordus Club Rhoon de enige noemenswaardige speldenprikjes. Adequaat handelen van doelman Jack Grootjes voorkwam in dit geval de gelijkmaker.

Na de thee hetzelfde beeld. Een gehaast en slordig Steeds Hooger. Een onmachtig en tandeloos W.C.R. in een fase dat Steeds Hooger nog steeds de bovenliggende partij was. Echt uitgespeelde kansen waren er niet. Steeds Hooger kwam niet verder dan wat pogingen van afstand van Nasr Ziani, Sjoerd Ooms en Maarten Bruggemans. W.C.R. maakte het nog bonter en had de hulp van rots in de branding Jorik Quint nodig. Een voorzet zonder gevaar werd pardoes door de centrale verdediger snoeihard in de eigen 6 gekopt. Aan de andere zijde een wereldgoal maar nu in de 69e minuut een ongelukkig eigen doelpunt. Of dit niet voldoende was kon scheidsrechter Ton Pille in de 71e minuut na een ongelukkige actie van Quint op de rand van de 16 meter niets anders dan naar de strafschopstip wijzen.

Oog in oog met Jack Grootjes wist Melvin Schouten dit buitenkansje niet te verzilveren. Het zou ook te veel van het goede zijn geweest. Over de resterende tijd is verder niets noemenswaardigs te vermelden. Het bleef hoe het was: Een gehaast en slordig Steeds Hooger en een onmachtig en tandeloos W.C.R. op een belabberd veld. Aan beide zijde na afloop het nodige chagrijn over deze remise. Bij W.C.R. was voor aanvang van de wedstrijd een beter resultaat verwacht en aan Rotterdamse zijde zou getekend zijn voor een gelijkspel. Na 90 minuten voetballen was aan Steeds Hoogeriaanse zijde de mening dat – zonder goed te voetballen – met dit resultaat het team zichzelf duidelijk te kort had gedaan.