Zaterdag 2 moddert wat aan en pakt punt

Zaterdag 2 kende een voortvarende start met de winst van de bekerpoule, en mocht op 24 september aantreden voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. De club had hiervoor groots uitgepakt, met ballonnen, een springkussen, partytenten, een heuse live zanger, en … Zaterdag 1 in het voorprogramma.  Nadat ‘het vlaggenschip’ de eerste helft had afgerond kon het publiek de oversteek gaan maken richting veld 3 voor de hoofdact om 15.30u: Zaterdag 2. Dit team, wat met de enorme hoeveelheid civielers ook wel ‘het baggerschip’ van de club kan worden genoemd, moest in de kleigrond de punten gaan pakken tegen Nieuwerkerk 3. 

Terwijl de jonge honden van Nieuwerkerk een fanatieke warming-up aan het afwerken waren, was het voor de spelers van Steeds Hooger vooral zaak om niet geblesseerd te raken. Met slechts 1 wissel was de selectie niet ruim. Dat status geen rol speelt in het team bleek maar weer toen de kersverse topscorer meteen op de bank werd gezet. Maar Daan Deckers speel je natuurlijk niet zomaar uit de basis.

Omdat de 4-4-2 tot nu toe goed had uitgepakt werd er weer voor deze opstelling gekozen. Invaller Niels maakte van de driehoek op het middenveld een mooie ruit en de aanval werd gevormd door een dikke en een snelle spits. Viktor en Pieter moesten zelf maar uitzoeken wie wie was. Verder was de tactiek simpel: krachten sparen en pas in de tweede helft druk gaan zetten als iemand daar nog zin in had.

Het beloofde een mooie middag te worden en het publiek was er klaar voor. Naast de trouwe toeschouwers en enkele geblesseerde vedettes, was er ook een groepje grietjes komen kijken. Dat zij voor het voetbal waren gekomen leek vrijwel uitgesloten. Stijn, de man die zowel binnen als buiten het veld een echte winger is, merkte scherp op dat de dames niets te zoeken hadden bij dit elftal zonder vrijgezellen. Deze kwestie wierp ook meteen de vraag op of de TD wel goed zijn huiswerk had gedaan deze zomer.  

Na een kleine vertraging begonnen beide teams met een redelijk goede start aan de wedstrijd. Het spel verzandde echter al gauw in een potje pingpong. Het veld werd steeds langer, en de ballen vlogen steeds hooger. Uit de statistiek van @VikkersStats bleek naderhand dan ook dat Roy meer ballen met zijn voorhoofd geraakt dan met zijn voeten. Het was daarom enigszins verrassend dat de mannen van Nieuwerkerk via de grond tot scoren wisten te komen na 30 minuten spelen. Steeds Hooger liet de moed echter niet in de schoenen zinken en ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam al vrij snel, toen Mitchel een vrije trap goed bij de tweede paal neerlegde, en Bart vanuit de kluts een assist op Viktor kon verzorgen. Met een 1-1 stand kon de kleedkamer worden opgezocht.

De tweede helft was niet veel beter. Het team uit Nieuwerkerk had de overhand, maar dit leidde niet tot hele grote kansen. Het echte vuurwerk kwam eigenlijk pas in de blessuretijd, toen de bezoekende partij toch nog verrassend voor de 1-2 tekende. Dit had de eerste officiële verliesbeurt van het seizoen kunnen worden, ware het niet dat (vedette?) Sam in de allerlaatste minuut de bal nog knap langs de keeper wist te prikken na een diepe bal van achteruit. Zo werden de spreekwoordelijke meubelen toch nog gered en bleef er een punt in Rotterdam. 

Met zanger Hennie op de achtergrond kwam het team eigenlijk pas echt op stoom in de 3e helft. Er werd nog wat gediscussieerd over baggeren, heien, hutjes op palen, en de slechte isolatie van campingtentjes. Verder verloor Viktor uiteindelijk toch de dikke/snelle spits-discussie van Pieter, die met een paar sterke anekdotes duidelijk liet merken wie er de beste conditie heeft. Maar of dit hem ook een basisplek gaat opleveren in een opstelling die geen twee weken hetzelfde is? Het zal voor volgende week in ieder geval weer een flinke puzzel worden …