We Skiette Sjoerd naar eeuwige roem!

Wij zijn niet van de prijzen en doen liever gewoon normaal. Totdat het moment daar is. Een oproep aan een miljoenenpubliek of een simpel gesprek in de Hut kan zorgen voor sympathie waardoor we een hulpvraag niet kunnen weigeren. In extreme gevallen nemen we zelf het initiatief, zo ook nu!

Onze Sjoerd – de flamboyante linksbinnen van zaterdag 6 – de spielmacher van iedere 3e helft – geestelijk vader en organisator van de Canal-cup in juni – is inmiddels al ruim 3 seizoenen de drager van de gerenommeerde Dick Voormekaar podcast. Samen met zijn sidekicks – de bestseller writer en de international football writer – weet hij een miljoenenpubliek te bereiken. Van de Watergraafsmeer tot aan Crooswijk en van de ABC-eilanden tot aan Oceanië weet hij zijn fans wekelijks een topshow voor te schotelen. Zonder Sjoerd geen podcast.

Waar zijn hulpjes zich regelmatig vergalopperen aan populistisch geneuzel en megalomaan gedrag blijft Sjoerd toch vooral Sjoerd. Ondanks dat er al 3 keer een bod door de heertjes op onze club is gedaan, nemen ze geen genoegen met een nee. Hun verlangen om als een Silvio Berlusconi en Jesus Gil y Gil baasje te spelen over onze club is groter dan het libido van Herman Brusselmans. 

Een eigen parkeerplaats voor hun te dikke en dure auto’s kunnen we niet accepteren. Een eigen fietsenrek is jammerlijk te min. Kaviaar lusten we niet en van champagne krijgen we het zuur. Bier en bitterballen passen niet in het ego van de zelfbenoemde baasjes. 2e divisie is de heilige graal en de 4e klas te min. Wedstrijden tegen Katwijk, Spakenburg en HHC Hardenberg is hun natte droom. Voor derby’s tegen VOB, rvv Blijdorp en rvv Overschie wordt minachtend de neus opgehaald. We liggen simpelweg te ver uit elkaar.

Terug naar onze Sjoerd en zijn successen. Ongevraagd genomineerd worden voor een prijs is onwennig en Sjoerd weet zich geen raad. Het voortouw nemen en een bindend stemadvies uitbrengen naar onze leden is het minste wat we kunnen doen: https://podcastawards.nl/stem#sport en even stemmen op de Dick Voormekaar podcast.