Energierekening Steeds Hooger

Beste Steeds Hoogerianen,

Het gaat crescendo met ons cluppie. De verhuizing kent nog wat kleine onwennigheden, maar we hebben het toch mooi geflikt. Alsof het nooit anders is geweest draaft iedereen alweer vrolijk over de mat. In de hut lijkt iedereen, langzaam maar zeker, zijn stekkie weer te hebben gevonden. En er is zelfs alweer gedanst, dames en heren! Maar niet alles loopt op rolletjes. 

Het zal jullie niet zijn ontgaan. Steeds hoger geldt ook voor de energierekening. Menig sportvereniging voert daarom maatregelen door: kantines gaan dicht en douchen is niet meer mogelijk. Er zijn zelfs voetbalverenigingen die failliet dreigen te gaan, schrijft RTV Rijnmond vorige week op zijn website.

Wij volgen deze situatie nauwlettend en bespreken constant de mogelijke scenario’s voor onze club. Gelukkig kunnen we jullie melden dat dit soort maatregelen VOORLOPIG nog NIET nodig zijn. De hut blijft dus open, douchen blijft mogelijk én er zullen geen prijsverhogingen worden doorgevoerd.

Maar we blijven kijken naar de energieprijs en monitoren constant ons verbruik, dat zal gaan toenemen in de komende maanden. We vragen jullie dan ook om bewust om te gaan met energie om zo verspilling tegen te gaan. Wat kan jij dan doen? Wij geven vast wat voorzetjes:                                                                                             

  • Douche zo kort mogelijk of douche thuis
  • Zet de douche niet te warm
  • Neem warme kleding mee naar de club voor in de kleedkamer en kantine
  • Houd de kleedkamerdeuren gesloten
  • Laat de verwarmingsknoppen staan zoals deze staan
  • Doe de deur van de kantine achter je dicht
  • Doe het licht uit als je als laatste de kleedkamer verlaat
  • Zet de veldverlichting uit als je de laatste op het veld bent

Als iedereen z’n steentje bijdraagt moeten we onze energierekening onder controle kunnen houden. Mocht blijken dat we met z’n allen niet het gewenste resultaat behalen en/ of de energieprijzen nog verder zullen stijgen, zullen we wellicht alsnog een aantal impopulaire maatregelen moeten treffen. Steeds Hooger gaat samen voor steeds lager!

Dank voor jullie begrip en medewerking,

Het bestuur