Zaterdag 2 bekert verder

Zaterdag 23 september om 15 uur was het dan zover, de eerste bekerwedstrijd van het seizoen was
klaar om aan te vangen tegen Zestienhoven 3. Op het gloednieuwe complex in Rotterdam Noord kon
de wedstrijd dan aanvangen op een strakke grasmat waar menig eredivisie club jaloers op is. We
begonnen de wedstrijd met een 13 man sterk vreemdelingenlegioen (TWD moet voortaan zijn
bedrijfsuitjes afstemmen op onze wedstrijd kalender, en vik was te laat omdat zijn meissie zonodig
verkering aan hem moest vragen). Ene KL7 deed ook mee, die had een blauwe maandag nog wel
eens bij een vriendenteampje in Delft meegevoetbald. Omdat die jongen een alleraardigste indruk
maakte beginnen de onderhandelingen met de zaakwaarnemer van KL7. Mevrouw M. Niessen die
Koen tegen ieder negatief bod probeert te sluiten.
Nou goed, nadat de scheids zijn broodje kaas op had en een kwartier later het veld op kwam zetten
kon de wedstrijd eindelijk beginnen. We begonnen sterk aan de wedstrijd en Zestienhoven had geen
antwoord op het sterke positie spel en de hoge druk van Steeds Hooger. Nadat er een plethora aan
kansen werd gecreëerd was het uiteindelijk rechtsback vedette Thomas den Heeten (Dames en
Heeren!) die een mooi verlengde bal genadeloos hard in de kruising tegen de touwen streepte.
Nadat vik eindelijk in mocht vallen van zijn meissie zette hij direct hoog druk en met succes! Na hard
gestuntel achterin van Zestienhoven onderschepte hij de bal en rondde hij rustig af voor de 2-0. Om
het toch een beetje spannend te maken zaagde Dennis (huisgenoot van coach Stijn) de tegenstander
in de 16 doormidden. Ondanks dat hij met bebloede zaag op het plaats delict te vinden was,
probeerde Dennis nog onder de penalty uit te komen. Dit was helaas tevergeefs en ondanks dat
onze keep de goede hoek indook kwam de spanning terug in de wedstrijd en werd het 2-1. Om de 3
punten veilig te stellen ging Steeds Hooger op zoek naar de volgende treffer om de voorsprong uit te
breiden. Dit lukte met succes, na voorbereidend werk op de rechterflank van de rechtsmidden werd
Thomas den Heeten (Dames en Heren!) bereikt die op avontuur in de 16 was. Na koelbloeding
binnenschieten en een van richting veranderd schot stond er 3-1 op het scorebord en gingen we met
een goed gevoel de rust in.
Na een donderspeech van topcoach S. Dijsselbloem gingen we met frisse moed de 2e helft in. Dit
had echter niet lang effect, de tegenstander maakte nadat 2 verdedigers al hooghoudend werden
uitgespeeld een schitterende 3-2 en daarna werd de rest van de wedstrijd (volgens Steeds Hooger
traditie) ouderwets bollenknijpen. Na nog een slordige 20 minuten voetballen waarvan de scheids 15
minuten aan de telefoon was, werd er eindelijk afgefloten waarna Steeds Hooger tegen de harde
realiteit aanliep. We zijn door in de beker en moeten nog meer wedstrijden spelen… Wordt