Slap Steelt Show in San soort van Siro

Deltasport 6 tegen Steeds Hooger 7. Kapotte netten, een slecht veld en een scheidsrechter die te laat komt. Alle ingrediënten voor een troosteloze ochtend in de kelderklasse waren aanwezig. Ja, ochtend. De wedstrijd begon immers op een tijdstip waar menig F-pupil zich het liefst van distantieert. Na de show die rechtsbuiten Chris een week eerder weggaf, waren de verwachtingen hooggespannen. Vorige week scheen de zon, but can he do it on a rainy day in Vlaardingen?

Natuurgras, daaruit bestond het doek waarop de mannen van Steeds Hooger 7 hun kunsten zouden tonen. Een moerasachtig veld smeekte om belabberd voetbal, maar onze zwart-witten verzetten zich hier hevig tegen. Deltasport werd in de eerste helft van het kastje naar de muur gestuurd. Kans op kans werd gecreëerd en gerenommeerd kopper Zweek stuurde de bal op fraaie wijze met zijn hoofd het doel in. Er ging echter een vlag omhoog. Ten onrechte, uiteraard. Dat is namelijk hoe het werkt in de wereld van het amateurvoetbal. Als grensrechter steek je de vlag omhoog in het geval van:

-Duidelijk buitenspel

-Net wel of net niet buitenspel

-Duidelijk geen buitenspel

In deze gevallen dient gevlagd te worden voor buitenspel. Doe je dit als grensrechter niet, dan treedt de buitenspelregel op en wordt het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel.

‘Die nummer 16 heeft geen voetbalschoenen aan,’ schreeuwde een gefrustreerde Vlaardingse buitenspeler naar de bank. De nummer 16 in kwestie was zijn eigen rechtsback, met wie de communicatie op zijn zachtst gezegd stroef verliep. De back sprak geen woord Nederlands, en was daarin niet de enige in zijn team. Wij meenden in het elftal van Deltasport Portugees, Turks en nog één à twee ondefinieerbare talen. Deltasport beschikt over het logo en de shirts van AC Milan, maar een vergelijk met Internazionale was beter op zijn plaats geweest.

Onze zelfbenoemde GOAT Rickspitta9 betrad na twintig minuten met groot zelfvertrouwen het veld. Met te veel zelfvertrouwen, zou je kunnen stellen. Sterker nog, dat stellen mensen vaak. Met gemengde gevoelens zag iedereen dan ook hoe zijn voorzet per ongeluk het doel in waaide. Fijn, een 0-1 voorsprong, maar in de wetenschap dat de aanvaller heel blij met zichzelf zou zijn, was het een doelpunt met twee gezichten. Ook de 2-0 werd gemaakt, maar die staat me niet meer zo helder voor de geest. Hij zat er in ieder geval in en hij telde. Met deze comfortabele voorsprong brak de rust aan.In de tweede helft kreeg het treurige, natte en modderige gras toch haar zin. Het voetbal werd slecht, heel slecht. Kansen waren er nog voldoende, maar allen werden zij gemist. Toen Deltasport een heel lelijke aansluitingstreffer maakte, werd de situatie nog penibel ook. Captain Kjeld kopte de bal nog even op zijn eigen paal, maar een gelijkmaker bleef uit. En dus was Steeds Hooger 7 te sterk voor de tegenstanders die zowel het voetbal als de taal niet machtig zijn. Besmeurd met welverdiend mannenzweet trokken de heren weer huiswaarts, waar nog gedoucht moest worden. Het privilige van hygiëne was ons namelijk niet gegund, daar het enige water dat ons in Vlaardingen werd gegeven… recht uit de hemel kwam. Wederom gaat elk vergelijk met AC Milan mank. Vermoedelijk zijn er in San Siro douches.