Derby Steeds Hooger Zat. 2 – Blijdorp 5

Steeds Hooger Zat. 2 – Blijdorp 5: 1-1

De zaterdag 2 mocht in zijn eerste officiele wedstrijd van het seizoen thuis aantreden voor de oude “ derby van Blijdorp”. Een pot die uiteraard veel bekijks trok; menig moeder en meissie kwam het team van conditietrainer Stijn D. bewonderen op het nieuwe complex aan het Erasmuspad.

Zaterdag 2 start aan het nieuwe seizoen met een flinke kwaliteitsinjectie. Aanwisten Roy en Jeroen lieten zich direct van hun beste kant zien in de verdediging. Blijkbaar waren er lessen geleerd uit de oefenwedstrijd tegen zondag 3 de week ervoor, waar we het verder niet over zullen hebben… Laten we het erop houden dat het verdedigend beter kon. 

Dat lukte tegen v.v. Blijdorp. Zowel verdedigend als voetballend bracht de zaterdag 2 een solide wedstrijd aan de dag in het zonnige Hillegersberg. Waar gestart werd met een nieuw systeem van 4-4-2. De uitleg van trainer Chris H. waarmee die formatie gepaard ging kan als volgt worden geparafraseerd: 

“Als je 4-4-2 speelt heb je geen buitenspelers en kun je prima drie nummers 6 opstellen.” Een perfecte opstelling voor de zaterdag 2 dus.

Waar analyses bij TNO vaak jaren duren,  lukte het v.v. Blijdorp-middenvelder nummer 5 (bij de redactie alleen bekend als “die kale”) al na 1 minuut voetballen om met initiele resultaten over de brug te komen: Steeds Hooger had de bal nog niet in bezit gehad. Uit protest besloot Steeds Hooger op dat moment om de bal niet meer aan de tegenstander af te staan, wat aardig lukte.*

Onderdeel van de filosofie rond de 4-4-2 opstelling van trainer Chris H. was om een snelle speler met diepgang rond aanspeelpunt Pieter in de voorste linie te zetten. Dit bleek al snel een gouden greep toen invaller Abe Feenstra Feenstra een (iets te) diepe bal vanaf de achterlijn het doel inramde voor de 1-0.

Helaas viel er vlak voor rust ook een goal aan de andere kant. Na wat chaos bij de tweede paal na een corner, werd de bal binnengelopen door de data-analyst van tegenstander. Met 1-1 gingen de mannen dan ook naar de zijlijn om zich voor te stellen aan het vrouwtje van Thomas den Heeten (dames en heren). 

Na rust was hetzelfde spelbeeld te zien. Steeds Hooger bleef de bal rustig rondspelen en creeerde af en toe een kans. Helaas werden deze niet verzilverd, waardoor de eindstand 1-1 bleef in de oude derby van Blijdorp die dus ouderwets veel bekijks trok. Het was dan ook nog lang onrustig op het nieuwe complex van de zwart-witten. Waar onder andere de subtiele balletjes van een van de eerdergenoemde diepgaande spelers nog lang onderwerp van gesprek waren. Al met al een mooie dag en een degelijke start van het seizoen. Zoals nummer 6.1 Sam v.d. H. zei na afloop: “de basis is goed”. 

 * (de uiteindelijke percentages balbezit kunnen worden opgevraagd bij v.v. Blijdorp via diekale@vvblijdorp.nl)