Steeds Hooger slaat een mooie eerste slag met overstap naar de zaterdag

Na diverse gesprekken met de KNVB over de toekomst van de zondag 3e klas en het accepteren van het daaruit voortkomende aanbod van de KNVB om naar de zaterdag 4e klas over te stappen, heeft Steeds Hooger geen windeieren gelegd.

In april maakte de KNVB duidelijk dat er zorgen waren over het aanbieden van een volwaardige competitie in de zondag 3e klas. Na een enorme exodus van tientallen zondagverenigingen naar de zaterdag door de mogelijkheid van een horizontale overstap was het duidelijk dat verre uitwedstijden naar de regio Brabant of Amsterdam de nieuwe realiteit zou gaan worden. Voor alle betrokkenen een onwenselijke situatie. Ingaan op het aanbod om over te stappen naar de zaterdag 4e klas was voor het bestuur van Steeds Hooger een logisch gevolg en de enige reële mogelijkheid om op een aanvaardbare wijze standaardvoetbal aan te bieden.

De nieuwe realiteit van de zaterdag 4e klas, het vertrek van trainer Ruud Spierings naar WVV’67 en de overstap van de broers Robin en Patrick Pauptit, Jean Paul Wolfs en Clement Gefferts naar SV Ommoord zorgde voor een hoop huiswerk en talloze gesprekken om tot een begeleidingsstaf en spelersgroep voor het seizoen 2022-2023 te komen. Een enorme klus in een korte tijdsbestek van anderhalve maand.

Het vormen van een begeleidingsstaf met het aanstellen van Henk van der Heerik, Jerry Visser, Martijn de Regt, Oscar Zwanenburg, Paul Veldbloem, Ron van der Neut en Joey Blok van Fysiotherapie Centrum het Lage Land was de eerste mooie stap in het samenstellen van het 1e prestatieve elftal op zaterdag, na 115 seizoenen op de zondag te hebben gebivakkeerd.

Na gesprekken met de huidige spelersgroep was het klip en klaar dat nieuwe spelers noodzakelijk waren om tot een volwaardige spelersgroep te komen. Alleen aanvoerder Jorik Quint, Jeffrey Duijst, Reinier Pompert, Paul van Kempen, Ian Roozen en Sjoerd Ooms hebben aangegeven dat ze komend seizoen onderdeel uit willen blijven maken van het 1e elftal op zaterdag. Na mooie en leuke gesprekken is het gelukt om alvast de volgende aanwinsten aan Steeds Hooger te binden:

Rutger van der Vliest (BSC Roosendaal), Mattijn Bothof (FC Abcoude), Jack Grootjes (Zwervers Capelle), Jaimy Soares en Jerremain Sinester (beide Alexandria’66), Riaz Ramdjan, Jonathan Oudenaarden, Thomas Mejia, Daniël Paz en Anthony Spruijt (allen Hillegersberg), Nico Schoonhoven (SDV) en Marc Bakker (Heinenoord).

We vertrouwen erop de komende dagen met nog enkele spelers en een verzorger tot overeenstemming te komen.