Winst voor Steeds Hooger 6!

De zonnestralen schenen prachtig door de bomen op deze prachtige herfstdag. De vedettes van Steeds Hooger 6 mochten aantreden voor een pot voetbal tegen NOC kralingen. Door een gelijke stand op de ranglijst moest deze wedstrijd als een 6 puntenwedstrijd beschouwd worden. Uiteraard was dit besef gisteravond niet aanwezig, waardoor de meerderheid ‘niet helemaal fit’ aan de wedstrijd begon. Dit gold ook voor de razende reporter. Vandaar dat dit wedstrijdverslag rond de 20e minuut begint.

In de eerste helft werd al snel duidelijk dat sommigen een zware dag hadden. Zo rond de twintigste minuut kwam JP al naar de zijkant omdat hij zich ‘niet helemaal goed voelde’.  5 Minuten later moest, door dezelfde rede, onze aanvoerder tijdelijk het veld verlaten. Weer 5 minuten later moest ook onze gelegenheidslinksback Oyono even op adem komen, doordat de snelle linksbuiten van NOC hem een lastige middag bezorgde. Voor zijn wissel wist Oyono nog een achterstand te voorkomen, door een fabuleuze tackle in te zetten. Deze tackle was noodzakelijk door een kleine inschattingsfout van onze doelman Speijer. Dit was echter ook het enige foutje wat onze doelman maakte. Sterker nog: Speijer keepte een fantastische wedstrijd en wist zelfs zijn eerste pingel te stoppen. Hiermee doet hij een serieuze gooi naar de ‘Steeds Hooger 6 doelman van het jaar’ titel.

De pingel zag eigenlijk niemand aankomen. Pike hield keurig zijn handen op zijn rug terwijl hij z’n tegenstander voor zich hield. De tegenstander maakte wat schijnbeweging, maar daar pak je Pike niet mee. Nee, in plaats daar van komt de schoffel in Pike naar boven. Hierdoor werd de tegenstand in tweeën gezaagd. Uiteraard werd dit gevolgd door handbewegingen die de vorm van de bal symboliseren.

Na de penalty volgde er een hoge bal, die over de defensie van de tegenstander zou vallen. Echter, besloot de laatste man van NOC over te gaan op handbal en ving de bal keurig met twee handen. Niet veel later was ook de keeper NOC naar de bal aan het grabbelen. Na een indraaiende corner van Karo kon de keeper de bal niet vangen, maar sloeg deze in eigen doel. Hiermee werd de brilstand vervangen door een 0-1 voorsprong en was het tijd voor de thee.

Net na rust kwam Steeds Hooger weer fel uit de kleedkamer. Marten misschien wel iets te fel. Nadat de scheidsrechter floot voor een vrijetrap, maakte Marten zich verbaal erg kenbaar. Voor de scheidsrechter, die veel kon hebben, was dit de druppel en trok een gele kaart. Een mijlpaal: Marten kreeg z’n eerste gele kaart. Dit leverde hem dan ook de badmuts op.

De tactiek van Steeds Hooger 6 was duidelijk zichtbaar in de tweede helft: ingraven en standhouden. Ondanks de aanhoudende druk van NOC wist Steeds Hooger 6 stand te houden. Dit vergde veel inzet. Ook van de mensen die minder fit waren. Dat Steeds Hooger 6 strijdlust kan leveren onder minder fitte omstandigheden was allang duidelijk en dit werd nog maar eens bevestigd rond de 60 minuut. Onze weergaloze rechtsbuiten Laurens wist met een prachtige actie de achterlijn te halen en de bal bij JP in de voeten te spelen. JP kreeg een geniale ingeving: Hij draaide kort weg bij z’n tegenstander en zocht de verre hoek. 0-2! Ondanks de ontlading bij het hele team, durfde JP z’n handen niet om hoog te doen. De kans was te groot dat ook de maaginhoud om hoog zou komen.

Ondanks de 0-2 voorsprong bleef het spannend tot het laatste fluitsignaal. Vlak voor het einde kon Jelle de spanning niet meer aan. Hij ging het verbale gevecht met de scheidsrechter aan over een niet gegeven pingel. Jelle vond dat hij gelijk had en de discussie had gewonnen. Echter, de scheidsrechter pakte zijn plakkie kaas en slingerde Jelle op de bon. Dit had geen gevolgen voor de wedstrijd, want de galavoorstelling werd 3 minuten later beëindigt.

Ondanks dat deze 6 puntenwedstrijd maar 3 punten opleverde, was de vreugde immens. Het bleef nog lang onrustig (zonder rellen) in Kralingen.