Trankilo’s maken ambities waar en pakken 3 punten tegen Soest!

Na een serieus teamoverleg vorige week donderdag, stonden alle neuzen weer dezelfde kant op. Na een wat stroeve start van de competitie, was het tijd om het roer om te gooien. Met een goede bezetting (100% Trankilo’s) en een duidelijk doel voor ogen (winst!) marcheerden de Trankilo’s naar het prachtige vers belijnde grasveld op de Energieweg. Een tocht die niet geheel vlekkeloos verliep. De tegenstander was bijna verdwaald, maar gelukkig was daar Sandra die zich als een schaapsherder gedroeg en via een fluitsignaal de tegenpartij de juiste weg kon wijzen.

De tegenstander op deze zonnige zondag was het eerste damesteam van Soest. Met Sandra in de goal, Dolly en Des als centraal duo achterin en BJ en Strikes op de flanken stond de achterhoede als vanouds. Op het middenveld het geweldige 3-tal: Romee, Sab en Soof en voorin Hop, Kimmie en Rose. Na een intensieve warming-up begon het team fit en fel aan de wedstrijd. Er werd druk gezet en al snel lieten de Trankilo’s het voetbal zien waar trainer Pater al een aantal wedstrijden naar smachtte: er werd voor elke bal gevochten, goed vrijgelopen, gecoacht en lekker rondgespeeld.

Al snel waren de dames van Steeds Hooger dan ook de betere ploeg en waren ze veel te vinden op de helft van de tegenstander. Er was weinig ruimte voor Soest en achterin werd het goed dichtgehouden. Toch kwam Soest op voorsprong – alhoewel keeper Sandra er goed bij zat, werd het schot door de grasmat van de Energieweg net een tikje van richting veranderd waardoor de bal via de binnenkant van de paal erin rolde. Zeer spijtig, maar niet verdiend. En dat wisten de Trankilo’s die hun koppies niet lieten hangen! Vrijwel meteen na de aftrap werd er fanatiek aangevallen en via een mooie pass van Romee wist Kimmie door te breken – ze zette de verdedigster van Soest op het verkeerde been, draaide naar d’r rechtervoet en schoot de bal genadeloos hard het doel in: 1-1! Wat een prachtig doelpunt! Net voor de rust brak nog een speler van Soest door, maar die stuitte op onze keeper, die alle verwachtingen waarmaakte, en tot 2 keer toe de bal tegenhield.

Met opgeheven hoofden en strijdlust in de ogen gingen de Trankilo’s de rust in. Pater sprak de ploeg lovend toe, dit is het voetbal wat hij wilde zien en dit was het ook het voetbal wat de Trankilo’s zouden blijven laten zien in de tweede helft. Na de rust kwam Annabel erin als rechtsback en schoof BJ door naar het middenveld. Al snel na de rust begonnen de Trankilo’s te jagen op een tweede goal. En die kwam.. en hoe! Sab kreeg de bal op het middenveld voor d’r voeten, zag een gaatje en schoot! In de handen van de keeper…nee – DOOR de handen van de keeper en zo de goal in. Wat een moment.. Sab kon het zelf niet geloven en stortte ter aarde (deels van verbazing, deels door kramp bleek achteraf ;)). En opeens stonden de Trankilo’s op voorsprong: 2-1! Iedereen voelde het, ook Pater langs de kant: deze wedstrijd gaan we winnen. Door het continue doorzetten, vechten en samenspelen werden er steeds meer kansen gecreëerd. Rose werd nog meerdere malen gevaarlijk en ook een mooi schot van Hop ging maar net via de lat over. Toch hing er nog een doelpunt in de lucht en toen de Trankilo’s zich klaarmaakte voor een corner voelde iedereen het: deze gaat erin. Rose nam plaats achter de bal en legde de bal prachtig voor en daar was de voet van Dolly! 3-1! Toen was de wedstrijd écht beslist.

Echt heel spannend werd het dan ook niet meer. Behalve toen Sab nog een keer ter aarde stortte met kramp, maar gelukkig waren daar Rose en Hop to the rescue. Tot de laatste minuut werd er gevochten door de Trankilo’s en na het fluitsignaal was de ontlading groot: het tij was gekeerd! Na deze fantastische wedstrijd kunnen de Trankilo’s met goede moed vooruit kijken J En na een geweldige eerste en tweede helft, was de derde helft uiteraard ook een groot succes!