MO13 wint met 5-0 van FC Zoetermeer!

Afgelopen zaterdag was het zover, na een weekje herfstvakantie mochten de meiden weer gaan knallen! En alhoewel het op een schandalig vroeg tijdstip was (07.30 verzamelen op de club!), waren de meiden uit Rotterdam wakker en er helemaal klaar voor. De trainsters Roos en Lins hadden iets meer moeite (iets met de verjaardag van Lins die vrijdagavond was gevierd…;)), maar ook zij en de ouders stonden er gewoon weer!

En iedereen was niet voor niets zo vroeg opgestaan, want al binnen een paar minuten stonden de meiden op voorsprong! Na een strakke pass van Ariadna, kreeg Saar de bal en die kon na een mooie dribbelactie de 1-0 maken. Wat een heerlijk begin – iedereen was meteen wakker! En al vrij snel na deze goal was er alweer een kans voor de club uit Rotterdam. Annabel kreeg de bal en kwam 1 op 1 met de keeper, een spannend moment en helaas ging de bal net naast. Jammer, maar Steeds Hooger bleef druk zetten en speelde vrijwel de hele tijd op de helft van Zoetermeer. Onze verdedigers hadden dan ook weinig te doen, maar wat ze deden – deden ze fantastisch! Met onze aanvoerster Hannah centraal achterin werd er goed gecommuniceerd en werd Zoetermeer geen moment echt gevaarlijk. In tegenstelling tot de meiden van Steeds Hooger, die bleven continue gevaarlijk!

De meiden creëerden de ene na de andere kans, maar de bal wilde er maar niet in gaan… En toen was daar de prachtige pass van Annabel en kon Claudette zeer knap (met links!) de bal erin tikken: 2-0! Zeer goed gespeeld van de meiden! Elke week laten de meiden beter voetbal zien en ook deze wedstrijd waren er weer veel mooie passen, loopacties, 1-2’tjes en passeerbewegingen te zien. Onze keepster Tilia kwam in de eerste helft geen enkel moment in de problemen en wist via een mooie uittrap Chiara te bereiken, die de bal mee kon geven aan Annabel die de bal er prachtig in schoot: 3-0! En met deze stand konden de meiden de rust in.

In de rust werd er traditiegetrouw Autodrop uitgedeeld en spraken de trainsters de meiden vol lof toe. De sfeer was uitermate goed en opgewekt (en dat al om 9 uur s’ochtends;)) en met veel optimisme gingen de meiden de tweede helft in. Sowieso zou er meer gescoord gaan worden en zou Tilia de 0 houden. En zo geschiedde! Al vrij snel in de tweede helft kon Saar de 4-0 scoren! Wat een wedstrijd, de meiden van Steeds Hooger bleven fantastisch spelen en kregen kans na kans!

In de tweede helft waren er ook een paar kansen voor Zoetermeer, maar elke mogelijke kans werd door verdedigers Kiki, Rikki en Noa kundig voorkomen. Echt gevaarlijk werd Zoetermeer dus niet en Steeds Hooger bleef jagen op meer doelpunten. En toen was daar de 5-0! Chiara kon de bal veroveren en alhoewel het vanuit een moeilijke positie was, kon ze de bal snoeihard in de lange hoek schieten – geweldige goal! En zo wonnen de meiden met 5-0, wat een goede wedstrijd. Kortom, daar kwam je echt je bed voor uit 😉

Aanstaande zaterdag komt de MO13 van Dilettant op bezoek in Rotterdam. Hopelijk houden de meiden deze vorm vast en wordt dat ook weer een sensationele wedstrijd!