Steeds Hooger loopt in counter-mes bij efficiënt HOV/DJSCR

Voetballen in West 2 leverde vooralsnog geen Rotterdamse derby op, maar vandaag stond er dan toch 1 op het programma. Een uitwedstrijd voor – een nog steeds door blessures geteisterd – Steeds Hooger aan de rand van Crooswijk tegen HOV/DJSCR, waardoor het merendeel van de selectie er voor koos om per fiets af te reizen. Steeds Hooger maakte één 1 helft voetballend indruk, kwam hierin verdiend op voorsprong, maar liep in de 2e helft in het mes bij een efficiënt counterend HOV waardoor wederom verloren werd, al zij het enigszins geflatteerd.

Op een regenachtige zondagmiddag, een half verdiept veld omringd door een klassieke tribune en een van voetbalhistorie doordrenkt complex startte Steeds Hooger evenzo waardig met verzorgd voetbal vanuit achteruit, waarbij de van blessures herstelde Jerry Heezen en Elia Palermo een belangrijke rol speelden in de goede verplaatsing richting de voorwaartsen. Daarbij zorgde in het eerste half uur de actieve Paul van Kempen met enige regelmaat voor diepgang op de rechterflank waardoor het aanvalsspel ook voor HOV onvoorspelbaar werd.

Kansen kwamen er voor Elia Palermo, die aangespeeld werd op de rand van de 16-meter en onverwacht draaide naar zijn linkerbeen, maar zijn schot miste kracht om de doelman te verassen. Hierna werd Geert Lonterman door de gedreven spelende Robin Pauptit in de 16 bereikt maar ook dit leidde niet tot de openingstreffer. In de 40e minuut kwam het dan toch zover. Na goed doorgaan van Thijs Houtman van achteruit speelde hij zich vrij en vervolgens Elia Palermo in de diepte aan die binnen de 16 meter net iets eerder bij de bal was dan de keeper en hierdoor werd neergelegd. De strafschop bleek een prooi voor Robin Pauptit die onberispelijk Steeds Hooger op voorsprong zette en ook voor de ruststand zorgde (0-1).

Na rust een attractieve openingsfase waarbij HOV direct opzoek ging naar de gelijkmaker, maar het was Steeds Hooger die via een goede opening van Robin Pauptit via de linkerkant doorkwam en een voorzet Elia Palermo kansrijk bereikte maar laatstgenoemde de bal helaas over stiftte. Een veldoverwicht van HOV resulteerde vervolgens in de 55e minuut in een corner, waaruit de gelijkmaker werd gemaakt (1-1).

Vervolgens lag het initiatief bij Steeds Hooger, maar was het voetballend contrast met de goede eerste helft te groot om het de gastheren moeilijk te maken en HOV op zijn beurt werd juist gevaarlijker vanuit de omschakeling. Zo liep Steeds Hooger in de 60e minuut in het counter-mes toen een eigen vrije bal vanaf de rechterflank te kort werd genomen en dit de tegenaanval inleidde. Via de linkerflank brak de nummer 11 van HOV uit en via een goede individuele actie kwam er voor hem ruimte voor een schot in de korte hoek, wat de 2-1 betekende.

Steeds Hooger kreeg daarna nog mogelijkheden op de gelijkmaker via een vrije trap op een kansrijke positie, een mooie voorzet van Robin Pauptit die Paul van Kempen net niet binnen kon werken en een schot vanaf de 16 meter na een scrimmage van Geert Lonterman, maar werd wederom verrast uit een goed uitgespeelde counter waardoor vanaf de 73e minuut tegen een 3-1 achterstand moest worden aangekeken. In de 80e minuut liep HOV vervolgens uit naar 4-1 door een knap en onhoudbaar afstandsschot in de verre kruising. In de blessuretijd verzachtte Jorik Quint de pijn door uit een corner binnen te koppen en zorgde zo voor de 4-2 eindstand.

Natuurlijk waren na afloop de druiven zuur, maar werd ook moed geput uit de eerste helft.  Volgende week een uitwedstrijd in het Brabantse Hank bij Be Ready op het programma, dat matig in de competitie gestart is met 1 punt uit 6 wedstrijden, waar Steeds Hooger op zoek zal gaan naar eerherstel.