De Trankilo’s nemen 3 punten mee naar Rotterdam!

Op de vroege zondagochtend (half 10 verzamelen…) reisden de Trankilo’s af naar het altijd sprankelende Nootdorp voor een wedstrijd tegen RKDEO. Gezien het succes van vorige week, koos trainer Pater voor hetzelfde systeem: de 4 – 4 – 2. Yara uiteraard als keeper, Annabel en Jantien als backs en Nina en Leo als het centrale duo achterin. Het middenveld met onze aanvoerster Lisa op links, Dolly en Romee in het midden en Hop zou Hop niet zijn als ze niet ook weleens van positie hopt – dus die stond deze keer als rechtshalf. En dan uiteraard het duo voorin: Roos en Sofie (die al voor de wedstrijd voelde dat we gingen winnen ;)). En naast deze toppers op het veld, zaten er nog 3 toppers op de bank en hadden we Lara als topvlagger! Dit kon eigenlijk niet misgaan, en dat ging het ook niet…

Na een paar inspirerende woorden van Dolly begonnen de Trankilo’s vol vertrouwen en energie aan de eerste helft. Vanaf de eerste minuut werd er goed druk gezet en werd er goed overgespeeld. Al vroeg in de wedstrijd kwamen er kansen en de speelsters uit Rotterdam voornamelijk te vinden op de helft van de tegenstander. De verdediging van RKDEO had het zichtbaar moeilijk. Niet alleen met uitverdedigen, maar ook met het uit elkaar kunnen houden van Romee, Hop en Soof die samen zorgden voor veel snelheid en dreiging. Iets wat resulteerde in een paar gevaarlijke momenten en dat de Trankilo’s vaak te vinden waren binnen de 16 meter. Zo ook onze aanvoerster Lisa die de bal door wilde tikken naar Hop, maar de hand van de tegenstander kwam ertussen… De scheidsrechter zag het en ja hoor, de bal ging op de stip. Waar Lisa in een vorige wedstrijd nog een penalty tegen kreeg vanwege hands, had ze er nu mooi een afgedwongen. Dolly nam plaats achter de bal en schoot de bal zonder enige twijfel resoluut de linkerhoek in: 1-0!

Een verdiende 1-0 want de Trankilo’s hielden de overhand en kwamen vrijwel niet in de problemen – met veel complimenten voor de sterke achterhoede die de boel achterin goed dichthield. De altijd hoorbare Leo, Nina die alle lijnen dichtliep en natuurlijk de snelle backs Annabel en Jantien die bijna elke gevaarlijke aanval van RKDEO konden afwenden. En als ze dan toch een keer een schietkans kregen, stond daar natuurlijk Yara die een paar mooie reddingen liet zien. Er was nog een gevaarlijk schot van Dolly die helaas naast ging en de altijd verrassende kopbal van de kleine Hop die helaas ook net naast ging. Maar met een goed gevoel gingen de spelers het veld af en de rust in –iedereen voelde dat er meer te halen was in Nootdorp…

In de rust sprak een zeer tevreden trainer Pater het team toe en was de stemming opgewekt. De complimenten gingen over en weer en iedereen voelde het aan: we gaan sowieso nog scoren en winnen! Er werd door Dolly nog een beetje gelachen om de kopbal van Hoppie, waarna ze even mededeelde aan het team dat zij wel even een bal erin zou koppen (iets met een halve bekerfinale en het beste gevoel ter wereld…).

En ja hoor, de tweede helft was amper begonnen en er kwam een briljante voorzet van Jantien – de perfecte assist was het en Dolly kon de bal bij de tweede paal erin koppen! 2-0 voor de Trankilo’s! Dit smaakte naar meer… Sara van het Zaterdag Dames team viel in en zorgde voor veel snelheid en dreiging voorin, wat leidde tot een paar knap gecreëerde kansen. Ook Soof en Hop kregen nog kansen, maar de keeper van RKDEO wist de derde treffer steeds knap te voorkomen. De Trankilo’s bleven volhouden en azen op nog een goal. Zo kwam Leo nog heel dichtbij met een kopbal vanaf de 5 meter, maar helaas werd ook deze bal van de lijn gehaald. Toch werd er niet opgegeven: Romee had een paar mooie acties op het middenveld, Lisa bleef maar jagen en rennen, Hop gaf nog iemand een panna en ook Soof en Sara bleven gevaarlijk voorin. In de tweede helft leken de teams wel meer aan elkaar gewaagd en kwamen er ook meer kansen voor RKDEO die goed druk bleven zetten. Na een goede steekbal wisten ze dan ook door te breken en kon RKDEO scoren: 2-1.

Gelukkig hadden de Trankilo’s nog wat wissels achter de hand. En wát voor een wissels: niet 1 marathonloper, maar 2! Wat een genot om Sab en Strikes weer op het veld te zien rennen! Het werd nog even erg spannend de laatste minuten van de wedstrijd, aan beide kanten werden veel kansen gecreëerd – maar de Trankilo’s waren vastberaden de 3 punten mee terug te nemen naar Rotterdam! Tot de laatste minuut werd er in de regen en de wind gestreden en toen was daar het verlossende fluitsignaal… eindstand 2-1, de eerste winst dit seizoen voor de Trankilo’s! De winst die gevierd werd met een traditioneel fotomoment, een stomend hete douche én uiteraard de welverdiende puntenpils thuis in de kantine van Steeds Hooger. Aanstaande donderdagavond reizen de Trankilo’s af naar het mooie Hoofddorp voor hopelijk weer zo’n goede wedstrijd…