Veelbelovend begin van de competitie voor MO13!

Na een zeer knappe overwinning op Leonidas 2 weken terug, zet de stijgende lijn van MO13 zich voort. Afgelopen zaterdag mochten de meiden het thuis opnemen tegen Bergambacht. De teams waren erg aan elkaar gewaagd en het liep dan ook lang gelijk op. De eerste treffer was voor Bergambacht, maar Steeds Hooger zette door. Na een mooie actie van Annabel, kreeg Sarah de bal en die kon knap de gelijkmaker erin tikken. Na een aantal kansen over en weer, kwam Bergambacht weer op voorsprong en gingen we de rust in met een 2-1 achterstand.  Maar zoals we inmiddels gewend zijn van de meiden, na een paar opbeurende woorden van trainsters  Roos en Lins én natuurlijk de benodigde portie autodrop gingen ze weer vol vertrouwen het veld op!

Ondanks de afwezigheid van onze laatste vrouw, Roos (die met een gebroken pink langs de kant stond aan te moedigen), hielden de toppers Kiki, Ariadna en Nina de boel achterin goed dicht. Op het middenveld en voorin werden er steeds meer kansen gecreëerd. En toen viel daar de gelijkmaker! Claudette kreeg de bal voor haar voeten en wist de bal knap de hoek in te schieten – 2-2! En toen voelde iedereen het eigenlijk al wel aan… Nu gaan we doorzetten en winnen! Na een mooie actie van Chiara op het middenveld kwam de bal bij onze spits Sarah terecht die zorgde voor de derde treffer! Vreugde alom, de winst was in zicht.

Maar er stonden nog een paar minuten op de klok, dus nu was het noodzaak om de voorsprong te behouden. In de laatste minuut was er nog een grote kans voor Bergambacht, maar onze keeper Tilia wist dit knap te voorkomen. De keeperstraining van de afgelopen weken werpt zichtbaar z’n vruchten. Iets wat niet alleen bleek uit de knappe reddingen, maar ook uit de trotse blik van onze parttime keeperstrainer Sandra die langs de kant stond.

Toen was daar het verlossende fluitsignaal en bleven de 3 punten in Rotterdam. Een zeer knappe overwinning van de meiden wat ze nu de derde plek oplevert in de competitie. De volgende wedstrijd is tegen de koploper…. Dit belooft wat dit seizoen!