Gehavend Steeds Hooger 1 onderuit in het Brabantse Oosterhout

In de 4e competitiewedstrijd stond de ontmoeting met het Brabantse vv Oosterhout op het programma. Een uit-wedstrijd die per touringcar werd bezocht (mogelijk gemaakt door club en selectie) onder het motto aanhaken of afhaken. Beide ploegen hadden immers 6 punten uit 3 wedstrijden verzameld. Steeds Hooger werd op een gloednieuw sportpark op een 2-0 nederlaag getrakteerd maar kon lang weerstand bieden. Dit alles in een sportieve ontmoeting.

Door schorsingen van Jorik Quint en Amar Hayas, de afwezige Geert Lonterman en de enorme lijst van geblesseerden was het wederom puzzelen voor de technische staf. Door aanvulling van o.a. Kjeld Lam en waar Sjoerd Ooms terugkeerde in de basis-elf na een blessure, ontstond gelukkig toch wel weer een strijdbaar elftal. De spoeling op de bank was echter dun, wat Steeds Hooger parten zou spelen.

De circa 250 toeschouwers zagen een strijdbaar schouwspel waar de gastheren uit Oosterhout enkele speldenprikken uitdeelden en het spel in het eerste kwartier voetballend dicteerden. Het in het groene uit-tenue spelende Steeds Hooger ging vol overgave de duels aan, maar bleek in balbezit te onrustig om tot echt uitgespeelde aanvallen te komen. Met uitzondering van een opgelegde kopkans van Vv Oosterhout en een goede redding van keeper Patrick Pauptit op een inzet van buiten de zestien werden er ook niet echt kansen weggeven. Steeds Hooger werd in de 1e helft enkele keren gevaarlijk uit standaardsituaties en een schot van Paul van Kempen had te weinig kracht om de keeper daadwerkelijk te verassen. Met een 0-0 stand werd de rust bereikt, waar Elia Palermo zich helaas al vroeg in de wedstrijd moest laten vervangen met hamstringklachten.

In de 2e helft een optisch overwicht voor Vv Oosterhout, maar een Steeds Hooger die door goed positioneel kantelen de ruimtes toch klein wist te houden. Uit spaarzame aanvallen werd in de 70e minuut na een overtreding op Sjoerd Ooms op een mooie plaats rond het strafschopgebied een vrije trap aan Steeds Hooger gegeven, welke Clement Geferts helaas niet kon benutten.

In de 75e minuut kwam Oosterhout dan toch op een 1-0 voorsprong, toen Steeds Hooger na balverlies in de voorhoede terwijl het zich in voorwaartse beweging begaf, even uit de organisatie was en de tegenstander hier via een goed uitgespeelde aanval van profiteerde. Kort hierna viel ook Jeffrey Duijst geblesseerd uit en wegens het ontbreken van verdere wissels moest Steeds Hooger met 10 man verder, waar Robin Pauptit de aanvoerdersband van hem overnam. In de 82e minuut was het Stefan Derckx die in de 16-meter werd getoucheerd, maar scheidsrechter Lopes wees dit resoluut van de hand zodat de aansluitingstreffer uitbleef. Oosterhout liep vervolgens in de laatste minuten nog uit naar 2-0 en besliste zo definitief de wedstrijd.

Na de wedstrijd werd door de selectie tóch overwegend positief teruggeblikt: ‘We zijn op dit moment een ploeg met veel afwezigen, maar de teamgeest en de wil om voor elkaar te knokken is onverminderd. Dit hebben we vandaag ook weer aangetoond. Er komen nog genoeg wedstrijden aan om de 3 punten weer te pakken en naarmate de groep completer wordt en met dezelfde instelling als vandaag wordt de kans hierop alleen maar groter’.

Volgende week gaat Steeds Hooger op zoek naar eerherstel in een wedstrijd tegen koploper Sc EMMA uit Dordrecht op haar eigen sportpark en hopen wij u daar weer te mogen verwelkomen.