Tom Mäses Tor und der Vermisste Tuchel

Brak mannenzweet en de verse geur van ongemaaid kunstgras, vermengd met het zalvende aroma dat de manege met zich meebrengt. De omstandigheden verraadden alles: een duel van Steeds Hooger stond op het punt van beginnen. Geen gewoon duel, geen wedstrijd als alle anderen, maar een thuiswedstrijd van Steeds Hooger 8. Een thuiswedstrijd van het elftal dat doet vermoeden dat de kelder uit het begrip ‘kelderklasse’ een gelukzalige ruimte is waar een ieder zich in de hemel waant, mits sfeerkoning Jongmans hem niet in brand steekt.

De opponent was Dilettant 7. Een ploeg met jonge gezichten, die bij de eerste oogopslag de angst inboezemt dat het een team vol fitte honden betreft die net uit een hoog, plaatselijk jeugdelftal komen. Gelukkig was de grootse fitheid, net als de kwaliteit, ver te zoeken.

De eerste helft was duidelijk in het voordeel van ons prachtige zwart-wit. Waren wij het ijs, dan was Dilettant de Titanic. Geen kans wisten ze te af te dwingen tegenover onze solide verdediging, bestaande uit Daan, Reint, Haan en nieuwkomer Bender, wiens defensieve kwaliteiten ons elftal een mooie impuls geven. Captain Kjeld, die de kelderklasse lachend combineert met het vlaggenschip van de club (en daardoor een tikkeltje naast zijn no-nonsense kicksen loopt) schoof wegens de afwezigheid van Floris en Zweek op naar het middenveld, naast spelverdeler Oscar en de veelzijdige Bennema. De mannen van Zaterdag 8 domineerden, maar van oogstrelend voetbal was geen sprake. Gelukkig wist Toby, die zich steeds meer manifesteert als targetman, de score te openen.

Dit alles ondanks de afwezigheid van assistent-coach Fokker, onder het brede publiek beter bekend als Thomas Tuchel. Hij moest de wedstrijd wegens een gebrek aan prioriteit aan zich voorbij laten gaan, voor een semi-verdiende vakantie. Ook aanvallers Daany en Mink zijn met Fokker op reis en schitterden zodoende door afwezigheid. Aanvallers, daar was dan ook enige schaarste aan. Er is gelegenheidsspits Toby, er is de razendsnelle Michael en er is Rickspitta9. Laatstgenoemde kampte met een blessure, waar hij in belang van het team erg van baalde: ‘Ik heb gisteren speciaal een nieuw trucje opgezocht en had echt zin om te egoën.’

De eerste helft was niet fraai. De tweede helft daarentegen … bleek niet om aan te zien. Menig bezoeker van de stadscamping is vervroegd huiswaarts gekeerd nadat zij een glimp opvingen van het gedrocht dat zich de tweede helft voltrok. Vrij snel kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Hoewel tegen de verhoudingen in, riepen de Steeds Hoogerianen het over zichzelf af. Het reeds onaantrekkelijke voetbal werd vervolgens gehaast en druistig, wat het niet beter maakte. Een geblesseerde Rickspitta9 raakte de paal, evenals Jongmans. Vele kansen werden gemist, maar uiteindelijk kwam de trots van Canal Road op voorsprong, toen Maas uit een corner raak kopte. Scheids- noch grensrechter wist gelukkig te constateren dat Maas een overduidelijke overtreding beging, waarna Maas zijn goal opdroeg aan zijn vriendin, wiens bezoek hem tot grote hoogte wist te stuwen. Na de bevrijdende goal speelde de thuisploeg eindelijk ontspannen en wist het de bezoekers van het kastje naar de muur te sturen. De ongrijpbare Michael was een plaag voor de verdediging en bracht de bal voor, waarna Oscar de bal binnengleed: 3-1. Een lelijke overwinning, maar de punten smaken mierzoet.

Thomas Tuchel, de man die Chelsea de Champions League bezorgde. Met grote verwachtingen werd hij binnengehaald, maar in plaats van te presteren hangt hij met onze spitsen de volgevreten vedette uit in een all inclusive vakantieparadijs waar. Zijn exacte verblijfplaats is onbekend. Ziet u hem, neem dan contact op met ons, de lokale autoriteiten en zijn ongeruste ouders. Hij is te herkennen aan een blauw uniform, dito pet en een ondeugende stropdas.