Steeds Hooger 1 in ondertal naar eerste nederlaag!

Steeds Hooger trad vandaag voor de 3e competitiewedstrijd aan tegen R.C.D. uit Dordrecht, met als inzet een 3e winstpartij op rij. Onder aanvoering van de jarige Jorick Quint, die later een goal zou maken maar ook op een dubieuze rode verjaardagskaart werd getrakteerd , werd er met uitzondering van de vorige week geblesseerd uitgevallen Jerry Heezen, in de bekende elf gestart. Laatstgenoemde werd in de basiself vervangen door de van vakantie teruggekeerde Amar Hayas.

Vanaf de aftrap een Steeds Hooger in het karakteristiek zwart wit gestreept thuis-tricot, zoekend naar een opening, maar overdonderd door de felheid van de bezoekers waardoor het maar niet in haar gewenste spel kwam. R.C.D. trad aan in een klassiek 4-4-2 met fysiek sterke spitsen, die via direct spel werden bediend. Hierdoor ontstonden veel persoonlijke duels, waar R.C.D. veelal de 2e bal bemachtigde. Steeds Hooger was weliswaar de intiatiefnemende partij, het waren de bezoekers die gevaarlijker werden.

Via zo’n directe bal ontstond een duel op de rand van de 16 –meter, waar R.C.D.- spits Oktay Karaca door Wouter de Vries werd geblokkeerd en de hieruit volgende vrije trap, in de 20e minuut door de Dordtenaren werd benut via een lage bal onder de muur door(0-1). Het antwoord hierop kwam vrij snel. Clement Geferts stuurde met een mooie diagonale opening Michel Hol in de diepte weg die de bal  in de 23e minuut voorzette op de inlopende Elia Palermo waarmee hij de stand weer gelijk trok (1-1).

Natuurlijk kunnen we het hebben over het lange-bal voetbal van de bezoekers, Steeds Hooger was toch ook niet bij machte om hier op voetbaltechnische wijze een wending aan te geven. Toch kwam het op voorsprong via een standaardsituatie in de 35e minuut, waar Jorik Quint bij de 2e paal op de juiste plaats stond om de bal binnen te tikken (2-1).

Net voor rust een doorslaggevend moment in de wedstrijd. In een duel in het eigen 16-meter gebied draaide de R.C.D. spits weg van Jorik Quint, die deze licht uit balans bracht, waarop de scheidsrechter resoluut naar de stip wees. Daarnaast besloot arbiter Ruijl, Quint óók nog met rood heen te zenden, wegens het neerhalen van een zgn. doorgebroken speler. Een beslissing die door de arbitrale dienaren der KNVB-reglementen inmiddels als achterhaald en onredelijk wordt beschouwd. Deze strafschop werd weliswaar nog door keeper Patrick Pauptit goed gestopt waardoor met een 2-1 voorsprong de rust in werd gegaan, maar Steeds Hooger zag zich benadeeld in de man-mindersituatie.

Na rust een wat gezapig begin, waar R.C.D. via een van richting veranderde vrije bal enigszins fortuinlijk al snel gelijkmaakte (2-2). Beide partijen zetten het spel vervolgens wat onrustig voort, tot het moment waarop een 2e gele kaart van Amar Hayas voor vasthouden resulteerde in een 9-tal van Steeds Hooger. Hierop kantelde de wedstrijd definitief en was het ondertal van dien aard, dat Steeds Hooger in aanvallende zin niet echt meer een rol van betekenis kon spelen. Hoewel dit eigenlijk helemaal niet goed door de bezoekers werd uitgespeeld, viel in de 80e minuut dan toch de 2-3 uit een aanval, waar de arbitrale leidsman het vlagsignaal van zijn assistent niet op waarde schatte.

Steeds Hooger speelde als reactie vervolgens nog even va banque, wat door het 9-tal toch op een knappe manier bijna in de 3-3 resulteerde toen de van een blessure herstelde Sjoerd Ooms vanaf 20 meter de kruising zocht maar zijn schot door de keeper gepareerd zag. In de 90e minuut liep R.C.D. nog geflatteerd uit naar 4-2.

Trainer Ruud Spiering was weliswaar toch positief. Het verlies is zuur maar we hebben met een 9-tal aangetoond voor elkaar te willen knokken en ook voetbaltechnisch weer niet onder te doen. Genoeg aanknopingspunten om volgende week in het Brabantse Oosterhout weer voor de 3 punten te gaan. En met deze woorden en goede moed werd het voetbalweekend afgesloten….