Steeds Hooger 1 wint op karakter de 2e competitiewedstrijd op rij!

Voor de 2e competitiewedstrijd van het nieuwbakken seizoen 2021-2022 reisde Steeds Hooger af naar de amateurtak van Fc Dordrecht. Een relatief nieuwe club, als sportief residu uit het ter ziele gegane O.M.C. ontsproten en de beschikking hebbende over een complex nog zonder eigen clubhistorie, hetgeen zich bij de regenachtige omstandigheden van vandaag liet voelen.

De club is na oprichting opgeklommen vanaf de 5e klasse en thans acterend in de huidige 3e klasse B, met ambitie. Waar het zondagvoetbal in district West 2 de afgelopen weken weliswaar klappen opliep, kreeg de toeschouwer een boeiend schouwspel voorgeschoteld met twee strijdlustige teams in een verder sportieve krachtmeting.

De equipe van trainer Ruud Spierings stond voor de uitdaging om de goede competitiestart (5-2 winst op Irene ’58) een verder gevolg te geven. Dit deed het met uitzondering van de vorige week geblesseerd uitgevallen Ian Roozen – in zijn plaats speelde Michel Hol – in dezelfde samenstelling.

Steeds Hooger nam vanaf de aftrap het initiatief, creëerde wederom een veldoverwicht en in tegenstelling tot vorige week resulteerde dit nu in meerdere kansen tegen de wat futloos ogende gastheren. Waar Geert Lonterman in eerste instantie ongelukkig in de afronding was, kon zijn naam in de 15e minuut op het wedstrijdformulier vermeld worden. Wouter de Vries verplaatste met een mooie directe bal op Robin Pauptit het spel, waarna hij goed het overzicht bewaarde en de bal strak en laag voor het doel bracht en eenvoudig kon worden binnen gewerkt. (1-0).

Met veel ruimtes op het middenveld was Steeds Hooger heer en meester en zette hiermee het eerste spelbeeld voort. Achtereenvolgens kwamen Elia Palermo en Geert Lonterman in doelpuntrijke posities, maar verzuimden de marge uit te breiden. Als axioma doemde hierna de gelijkmaker van de gastheren op. Deze kwam tot stand na een uitbraak via de rechterkant waarbij de vleugelaanvaller een 1-tegen-1 situatie goed uitspeelde, de bal laag voortrok en deze gretig werd binnengetikt door Fc Dordrecht spits Ludshendro Christina.

In de 2e helft een gewijzigd spelbeeld. Het veldspel werd slordiger, maar hiermee ook strijdlustiger hetgeen arbiter Badal noopte tot een strikte hantering van het spelregelboekje. De gastheren namen een opportunistische speelwijze aan met directe lange ballen. De duels die ontstonden werden met volle overgave aangegaan, waar Steeds Hooger in veel gevallen net wat slimmer en net wat sterker bleek.

De kopsterke laatste linie zorgde verder dat Fc Dordrecht eigenlijk niet echt gevaarlijk kon worden, echter na balverovering werd er onvoldoende getemporiseerd waardoor het spel zich van de ene kant naar de andere kant verplaatste zonder dat de creatieve middenvelders hierbij echt betrokken waren.

Toch lukte het om nog enkele kansen te creëren. Robin Pauptit draaide als diepe man weg van zijn tegenstander en kon Geert Lonterman met een goede bal in de loop bereiken. Een weliswaar fraaie afronding tot gevolg, maar door een misplaatst vlagsignaal niet reglementair op het scoreformulier.

In de 70e minuut brak de trapvaardige Clement Geferts de ban. Via een indraaiende corner met de juiste snelheid en over alles en iedereen heen plofte de bal bij de 2e paal binnen. Een belangrijke goal op een dito moment en hiermee een 2-1 voorsprong voor Steeds Hooger.

Het slotoffensief van Fc Dordrecht leverde geen gelijkmaker op, hoewel de Kanaalwegbewoners zwijnden toen in de laatste minuten een vrije kopkans binnen het vijf meter gebied niet werd verzilverd. Steeds Hooger kon hiermee een nieuwe winstpartij bijschrijven en gaat met een score van 6 punten uit 2 wedstrijden als ongeslagen koploper speelronde 3 tegemoet.

Trainer Ruud Spierings complimenteerde na afloop zijn ploeg voor de getoonde werklust en uiteraard de behaalde 3 punten. Van een klassieke Pyrrus-overwinning was weliswaar nog geen sprake, maar het moge duidelijk zijn dat deze wedstrijd zijn sporen nalaat op de fysieke gesteldheid van de spelers. Hoe dit uitpakt, wordt komende trainingsweek door staf en spelers bekeken, al lijkt het herstel vaak voorspoediger te verlopen bij goede resultaten.

Volgende week treft Steeds Hooger wederom een Dordtse tegenstander, namelijk R.C.D. en dit keer op haar eigen sportpark aan de Kanaalweg. Hoewel het exacte krachtveld na 2 wedstrijden nog moeilijk is te duiden, moge duidelijk zijn dat van de zwart witten  – naarmate de winstpartijen toenemen-  steeds meer zal worden verwacht.