Steeds Hooger 1 opent competitie met een 5-2 overwinning

Na een langdurig corona intermezzo, stond op 26 september dan eindelijk de competitie ouverture gepland in de Zondag 3e klasse B. Steeds Hooger kende hieraan voorafgaand enkele leerzame oefenpotjes, een geslaagd trainingskamp in Hoenderloo en een succesvolle bekercampagne waarbij met name de klinkende 4-1 overwinning bij het toch gerenommeerde SEP uit Delft tot de verbeelding sprak. Hiermee plaatste de ploeg zich ook voor de knock-outfase van het bekertoernooi.

De bezoekers waren Irene ‘58, een aan Zuid 1 ontleende tegenstander uit Den Hout gelegen in de nabijheid van Oosterhout. Een florerende zondagvereniging met vertegenwoordigende jeugdelftallen in vrijwel elke leeftijdscategorie en meerdere seniorenteams. Met een handjevol uit-supporters ontstond een ouderwetse voetbalsfeer.

Steeds Hooger trad aan met een uitgedunde selectie, waardoor trainer Ruud Spierings moest puzzelen. Zo ontbraken Matteo Baldassari, Reinier Pompert en Sjoerd Ooms (allen geblesseerd), Amar Hayas (vakantie) en de langdurig geblesseerde Jean Paul Wolfs. Daartegenover stonden de van vakantie terugkerende Martijn Scheltes en de nieuwe Paul van Kempen.

Na het eerste fluitsignaal ontspon zich al snel een veldoverwicht van Steeds Hooger, zonder dat dit direct tot uitgespeelde kansen leidde. De bal werd weliswaar zorgvuldig achterin rondgespeeld, maar de eindpass en aansluiting met de aanvalslinie ontbrak. Na een minuut of 20 dan toch een eerste kans, welke door Ian Roozen goed werd afgemaakt. Laatstgenoemde moest zich enkele minuten later helaas laten wisselen met hamstringklachten.

In de 35e minuut leverde een diepe bal vanaf het middenveld richting Elia Palermo hem balbezit op in het 16-metergebied. De spelmaker draaide slim weg van zijn directe tegenstander, welke vervolgens aan de noodrem moest trekken om een doelpoging te voorkomen. De degelijk fluitende arbiter Ozkuluk kende een terechte strafschop toe, die met enig fortuin door Robin Pauptit werd benut. Met een 2-0 ruststand werden de kleedkamers opgezocht.

Na de rust een wat ingedut spelbeeld, met enkele speldenprikken van de bezoekers. Het eerste echte gevaar van Irene ’58 leverde zo’n 10 minuten na rust direct een doelpunt op. Een diagonale dieptebal vanaf de rechterflank werd beheerst afgerond door Joppe van Harskamp, waardoor de 2-1 op het scorebord kwam.

Het antwoord kwam zo’n 15 minuten later van Steeds Hooger, waar Robin Pauptit werd vastgehouden in het 16 meter gebied en de gegeven strafschop zelf onberispelijk binnenschoot (3-1). Hoewel Steeds Hooger duidelijk het betere van het spel had, werd de marge van 2 toch als een opluchting ervaren. Dit was echter van korte duur. Binnen de minuut viel de 3-2, en kwam ook nu weer tot stand via een steekpass die achter de verdediging viel, waarop de Irene ’58 spits oog – in – oog met keeper Patrick Pauptit niet faalde.

Een verwacht slotoffensief van Irene ’58 bleef echter uit, hoewel Steeds Hooger keeper Patrick Pauptit nog wel een goede redding verrichte. De ruimtes op het veld werden groter en deze werden door Steeds Hooger efficiënt bespeeld, zonder groots voetbal. Via toch 2 mooie goals van Elia Palermo liep Steeds Hooger nog uit naar 5-2, wat tevens de eindstand was.

De staf en selectie waren eenduidig over de overwinning: ‘Met een reglementaire winstpartij, goed uitgespeelde goals en een aangevuld vertrouwen reizen we met een goed gevoel volgende week af richting Sportpark de Krommedijk voor de wedstrijd tegen de amateurtak van FC Dordrecht’. Trainer John Meijs van tegenstander Irene ‘58 besloot:  We konden twee keer goed terugkomen, maar uiteindelijke kostte het te veel kracht om kans te maken op de zege’. Volgens de coach legde zijn ploeg het vooral fysiek af tegen een geslepen tegenstander. Een mooi compliment richting de ploeg, hetgeen ook impliceert dat de intensiteit van de voorbereiding de juiste is geweest.

Een tweetal afsluitende mededelingen. De zwaar geblesseerde en onlangs als leider aan de staf toegevoegde Jean Paul Wolfs is 2 weken geleden succesvol is geopereerd als gevolg van gecompliceerd kruisbandletsel. Wij wensen hem vanaf deze plek nogmaals een voorspoedig herstel toe. Verder is Michel Hol afgelopen donderdag vader geworden van Sammi Oliver Hol. Wij hopen dat de voetbalgenen zijn doorgegeven en willen Michel, zijn vriendin en zoon veel geluk en gezondheid toewensen.