MO13-1 wint de allereerste na een hele lange tijd!

Na maanden van intensieve training en voorbereiding was het dan eindelijk zover, er mocht weer een echte wedstrijd gespeeld worden! Onder de bevlogen leiding van de debuterende trainers, Roos en Lins, begonnen de meiden met een mooie nieuwe yel en enige spanning aan de wedstrijd.

Deze spanning was in de eerste helft ook duidelijk voelbaar – de meiden waren wat voorzichtig en de knap gecreëerde kansen door Sarah en Annabel werden helaas niet benut. In de verdediging werd er keihard gewerkt door onze drie toppers: Filo, Roos en Ariadne. En ook onze keepster Tilia had een paar knappe reddingen! Net voor de rust werd er nog een bal van de lijn gehaald door een fenomenale sprint actie van Filo en zo gingen we met een 3-0 achterstand de rust in…

Ietwat teleurgesteld kwamen de meiden van het veld af. Voor de trainers zat er dan ook niets anders op: het tij moest gekeerd gaan worden! Hiervoor hadden ze twee dingen te bieden aan de meiden: autodrop en een inspirerende speech. Welke van deze twee uiteindelijk doorslaggevend is gebleken, is tot op heden onduidelijk. Maar 1 ding was wel duidelijk: de meiden gingen met geheven hoofd en nieuwe energie de tweede helft in!

En wat een sensatie werd de tweede helft! Na een mooie pass van Kiara, scoorde Sarah binnen 5 minuten de eerste goal voor Steeds Hooger. De blijdschap was groot en dit doelpunt smaakte naar meer. En dat ‘meer’ kwam snel –  na een mooie dribbelactie en assist van Sarah kreeg Claudette de bal die op vrij grote afstand, met een geweldig schot, de 3-2 maakte. Toen volgde al snel de 3-3 en toen was opeens de winst in zicht! Met Kiki en Kiara op het middenveld en Annabel als bevlogen rechtsvoor, werd het al snel 4-3…5-3… en 6-3! Zeer mooie goals van Sarah en Annabel, de verdediging stond als een huis en Tilia had een paar fantastische reddingen!

De trainers vlogen elkaar in de armen na deze ongelofelijk knappe comeback van Steeds Hooger! Met nog een dikke 8 minuten op de klok, moesten de meiden dit wel vasthouden. Iets wat nog erg lastig werd toen Concordia een hele goede dame op het veld zette die nog 2 keer scoorde. Maar door de fantastische inzet van alle spelers werd de eindstand 6-5 en was de winst binnen! Dit belooft wat voor de volgende twee wedstrijden…