Matig Steeds Hooger geeft niet thuis tegen Sc Emma

Op een zonovergoten herfstdag werd afgetrapt op het eigen sportpark tegen koploper Sc Emma. Een roemruchte club met een dito verleden en thans koploper in de 3e klasse B met 10 punten uit 4 wedstrijden, maar zo vroeg in het seizoen is het nog ongepast om dit aan titelkandidatuur te koppelen. Na het ongelukkige verlies vorige week van Steeds Hooger bij Oosterhout, zou ook deze wedstrijd op een nieuwe verliespartij uitdraaien.

Het vlaggenschip trad aan met een tweetal gastspelers in de basis, Maarten Vreuls (4e elftal)  en Kjeld Lam (8e elftal). Ook zag het Jorik Quint en Amar Hayas terugkeren na hun schorsingen. Daar tegenover stond helaas wel dat men het ten opzichte van vorige week het moest stellen zonder de wedstrijdfitte Reinier Pompert en Sjoerd Ooms, alsmede de vorige week uitgevallen Jeffrey Duijst en Elia Palermo. Wel zaten Jerry Heezen en Ian Roozen weer bij de selectie, maar een basisplaats kwam gelet op hun herstel na blessures nog te vroeg.

In een matige eerste helft kwam Steeds Hooger al na een minuut of 10 op achterstand door een hoge bal voor het doel die werd afgeslagen en ineens op de pantoffel werd genomen door een op de rond van de 16- wachtende Sc Emma speler (0-1). Nog geen paar minuten later een spaarzame uitval van Steeds Hooger waar Michel Hol na een voorzet van Robin Pauptit bijna direct de gelijkmaker had kunnen maken.

Hierna een Steeds Hooger dat moeite had de vrije man te vinden om het spel te verleggen, maar ook in tactisch oogpunt geen consensus bereikte over een remedie tegenover een vlak uitgevoerd 4-mans middenveld van Sc Emma. Waar in eerdere wedstrijden direct spel richting de aanvallers nog weleens de druk van de ketel haalde, konden ook zij lastig voet aan de grond krijgen, waardoor de Kanaalwegbewoners niet meer gevaarlijk werden. Voor rust liep SC Emma nog uit naar 0-2, waardoor Steeds Hooger toch wel met chagrijn de kleedkamer op zocht.

Na rust een Steeds Hooger dat wat agressiever speelde en met name via Amar Hayas van achteruit het spel beter verplaatste. Een echt aanvalsplan ontbrak, waardoor dit niet direct tot kansen leidde. Toen Sc Emma via uitgespeelde aanvallen en als gevolg van het meer risico nemende Steeds Hooger verder in de 2e helft uitliep tot 3-0 & 4-0 was de wedstrijd gespeeld. Paul van Kempen redde in de 80e minuut nog de eer door een voorzet van Geert Lonterman mooi binnen te werken.

Waar de afgelopen 2 nederlagen het predikaat ‘onnodig’ verdienden, was er vandaag toch wel echt sprake van een off-day. Dat er weer met een gehavende selectie werd gespeeld, mag daar eigenlijk niets aan af doen. Voor volgende week staat een Rotterdams onderonsje gepland, een uitwedstrijd tegen HOV. Aan de selectie de taak om de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen om weer voor de 3 punten te kunnen gaan.