Zweek valt in sloot

Op het moment dat de mannen van Steeds Hooger 8 de poort van Victoria bereiken, volgt al snel het besef dat de kleedkamers ontoegankelijk zullen zijn. Het omkleden gebeurt dan ook stijlvol op de parkeerplaats, alwaar het prachtige zwart-witte tricot over de schouders wordt getrokken, onder de muzikale begeleiding van DJ Daany.
Even treurig als de manier van omkleden, waren de weersomstandigheden. Harde regen, wind tegen en een nat veld maakten zich meester van ons sterrenensemble. Ook begonnen we te vroeg met de warming-up, waardoor we onszelf reeds hadden uitgeschakeld toen de scheidsrechter voor het startsignaal floot. Net voor dit signaal schoot Tom Zweekhorst de bal richting de achterhoek. Onder het mom van ‘zelf halen!’ begaf hij zich gehaast naar de polder.
Ondertussen is de wedstrijd al bezig en komen wij Rotterdammers op voorsprong tegen de koploper. Na goed doorzetten van de heer Dijkstra geeft spitsje Mink een uitgemeten voorzet op Rickspitta9, die de bal hard tegen de touwen jaagt.
‘Waar is Zweek eigenlijk?’ klinkt het in de dug out. ‘Ik weet niet, ging hij niet een bal halen?’ Het mysterie is groot. Zo stelt Red Bull Sjors na al een kwartier spelen: ‘staat hij niet gewoon in het veld?’ Neen, daar was Zweek niet te bekennen, waarna RBS op zoek ging naar zijn teamgenoot. Vijf minuten later bracht Sjors het verlossende nieuws dat Zweek nog in leven was en op zoek was naar de bal.
‘Is het 1-0 voor ons?’ vraagt Zweek als hij de dug out weer nadert. ‘Ik hoorde gejuich, maar wist niet voor wie.’ Nadat de stand bevestigd wordt, nemen Zweek en zijn zojuist opgedane aroma plaats. Zijn onderlichaam heeft de strijd van het water verloren en is zeik- en zeiknat. Opnieuw dient er in zijn geval omgekleed te worden en het moment dat hij zijn sokken uitwringt, doet sterk denken aan 1953.
Coach Tom Maas belandt tot groot verdriet van iedereen die Steeds Hooger 8 een warm hart toedraagt zeer ongelukkig op zijn schouder en moet de wedstrijd staken. Reint brengt hem naar het ziekenhuis, waar foto’s helaas uitwijzen dat Maas een serieuze blessure heeft opgelopen.

Oh ja, na de 1-0 voorsprong zijn er ook nog enkele tegengoals gevallen, maar laten we het daar maar niet over hebben. Zaterdag 3 oktober 2020 zal vooral de boeken in gaan als de dag waarop Zweek in de sloot viel.