‘Korving gespot op veld’

Tobias Korving (21) is na een lange periode van vermissing gezien op het veld van Hockeyclub Delfshaven, zo melden diversie media. Naar verluidt speelde hij hier zijn eerste wedstrijd in 27 jaar. Opvallend, daar de man uit Bergschenhoek liefst zes jaar jonger is dan dit aantal, wat eens te meer benadrukt hoe onwaarschijnlijk het is dat Korving meedoet in een voetbalwedstrijd. De familie is inmiddels op de hoogte gesteld en naar omstandigheden maakt hij het goed.
Al voor de wedstrijd werden de mannen van Steeds Hooger 8 ingelicht over ‘een verwarde man’ die met een voetbaltas rond de Energieweg reed. Het bleek echter de verloren zoon Tobias te zijn, die zijn verwarde staat onderstreepte door de positie van spits te bekleden tegen de geduchte tegenstander DCV 8. Althans, de voorhoede van de opponent was geducht. Vele balvaardige mannen maakten het onze verdedigers lastig, maar wie het hen nog lastiger maakten, waren hun eigen verdedigers. Bij iedere lange bal die gegeven werd door onze helden, kwamen onze spitsen oog in oog met de doelman terecht. Onfortuinlijk genoeg werden deze kansen niet altijd verzilverd en was aanvoerder Kjeld nodig om de score te openen, waarna Korving zijn status van ultieme verwardheid opluisterde door de score te verdubbelen. De zwart-witten hadden het mindere van het spel, maar desalniettemin hadden zij na slechts een kwartier spelen al acht goals kunnen maken doordat de tegenstander zoneverdediging toepaste. Eke zone die potentieel gevaarlijk was, werd namelijk door hen genegeerd. Doordat DCV voorin en op het middenveld wél sterk was en de opbouw hierdoor bij ons matig verliep, werd elke bal zo snel mogelijk richting de voorhoede geroeid. Niet alleen had de tegenstander hier geen antwoord op, maar ze leken niet eens te weten wat de vraag was. Ondanks het surplus aan kansen, is het DCV dat de aansluitingstreffer maakt. Steeds Hooger liet zich echter niet van de wijs brengen en kwam via Captain Kjeld al snel weer op een comfortabele voorsprong, waarna spitsje Mink voor de 4-1 zorgde. De 5-1 werd ook door iemand gemaakt, maar door wie, dat weet niemand. Gezien het wedstrijdverloop is het waarschijnlijk niet Rickspitta9, die nog meer open kansen heeft gemist dan de liefdesbaby van Lex Immers en Luciano Narsingh zou doen.
De kritiek op de spelopvatting van Dick Advocaat bij Feyenoord zou verstommen als de buitenwereld lucht zou krijgen van de tweede helft van Steeds Hooger 8. De term ‘een gedrocht van een wedstrijd’ kreeg een geheel nieuwe dimensie. DCV kwam terug tot 5-3 en de spanning dreigde zowaar nog even terug te keren, totdat Oscar aan alle twijfel een einde maakte door de 6-3 voor zijn rekening te nemen. Als enige onttrok Oscar zich deze wedstrijd aan de malaise (is niet helemaal waar, maar dit hoort hij graag). De eerste drie punten in de competitie zijn binnen, evenals de eerste speelminuten van Korving aller tijden. Na de wedstrijd zette de rietbaktraditie zich voort, en deze gingen er wél in bij Rickspitta9. Zijn torinstinct lijkt toch terug te keren en zo gloort er nog veel moois aan de horizon.