Nieuwsbrief 2 seizoen 2019 – 2020

Ons cluppie groeit als kool, op zoek naar uitbreiding: ‘de stand van zaken’
Pak je telraam of rekenmachine-app er maar bij want de cijfers vliegen je om de oren. Daar gaan we: in 4 seizoen zijn we gegroeid naar 174 jeugdleden en 30 Schoolsportverenigingsleden, voor het eerst in ons 113-jarig bestaan hebben we een meisjesteam dat uitkomt in de onder 13 competitie, de oudste jongens spelen inmiddels met 2 teams in de onder 12 competitie en het reilen en zeilen van alle 16 jeugdteams wordt georganiseerd door een geweldig jeugdbestuur.

Daar zijn we ontzettend groos op en daarom willen we oer-Steeds Hoogerianen Richard van der Graaf en Robin de Meulder toch maar weer eens bedanken. Zij waren immers de jonge vaders die met jeugdvoetbal op sportpark Canal Road zijn begonnen. Klasse gedaan mannen, net als het jeugdbestuur van nu onder aanvoering van jeugdvoorzitter Frank Tiel die er een volwassen jeugdafdeling van hebben gemaakt.

Naast de groeiende jeugdafdeling is ook het aantal seniorenelftallen de laatste jaren gegroeid. In totaal hebben we nu 470 spelende leden. Ook al kan je op ons ene, lekkere kunstgrasveldje voetballen totdat je een ons weegt, het lijkt alsof de maximale bezetting nu toch echt is bereikt.

En daarom is al vanaf begin 2016 ons bestuur in gesprek met de gemeente om onze accommodatie klaar te maken voor de toekomst. Maar we zijn niet de enige met wensen. Wist je dat we op het terrein aan de Kanaalweg samenwonen met de Stadscamping, manege Schanswijk en scoutinggroep Brownesea ’66? De gemeente is inmiddels een locatieonderzoek gestart. Er wordt gekeken naar ieders wensen en de vraag vanuit de omgeving.

Inmiddels is ook de tijdslijn vastgesteld waarbinnen scenario’s worden geschetst en besluiten worden genomen. Half april is er een werkbezoek van de 4 betrokken wethouders (Economie, Wonen, Toerisme en Sport) en 7 mei wordt het scenario met alle Kanaalwegbewoners gedeeld. 28 mei is er een Algemene Ledenvergadering waar alle Steeds Hoogerianen op de hoogte worden gesteld. Daar wordt aan alle leden toestemming gevraagd voor het uitvoeren van de plannen zoals die half juni worden voorgelegd aan het college van Burgemeesters en Wethouders. Nog twee-en-een-halve maand. Het zijn spannende tijden.

Ons standpunt m.b.t. Corona
De overheid en K.N.V.B. hebben maatregelen aangekondigd om de verdere verspreiding van het coronavirus in Nederland tegen te gaan. Als Steeds Hooger volgen we de richtlijnen van het RIVM en de beslissingen van de K.N.V.B.. De richtlijnen zijn op dit moment (14 maart 2020) als volgt uit:

Al het voetbal in Nederland wordt tot en met 31 maart afgelast. Dat betekent dat alle wedstrijden in het betaald en het amateurvoetbal tot nader order worden uitgesteld. De K.N.V.B. adviseert alle verenigingen om ook geen trainingen, oefenwedstrijden of andere grote bijeenkomsten te organiseren.

Het advies wordt door het bestuur gevolgd. Tot en met 31 maart zijn er derhalve geen activiteiten op de club. Indien er wijzigingen plaatsvinden informeren we alle leden via de bekende kanalen (website, Facebook en Whatsapp). We hopen op begrip voor dit lastige besluit die we in het belang van al onze leden hebben moeten nemen.

BELACTIE: VriendenLoterij
Op woensdag 18 maart 2020 organiseert Steeds Hooger een belactie in samenwerking met de VriendenLoterij om zo geld in te zamelen voor de clubkas. En jij kunt ons daarbij helpen!

Doel van de actie:
Gedateerd en met gebreken. Maar we willen onze Hut behouden, om zijn eigentijdse uitstraling en huiselijke sfeer. Onze Hut is dus stoer en past bij ons! Een aanzienlijk bedrag is ons al toegezegd door de gemeente en de plannen voor een grondige vernieuwbouw met gloedjenieuwe kleedkamers zijn al door de welstandscommissie goedgekeurd. Alles staat in de stijgers om onze Kooters over 20 jaar ook te laten genieten van waar wij bij onze mooie club voor gevallen zijn: Onze Hut.

Daar hebben we nog wel een paar ouderwetse Florijnen voor nodig. Om de puntjes op de welbekende i te zetten. Wil jij ons helpen door mee te spelen met de Vriendenloterij zodat we 40% van uw inleg kunnen gebruiken aan dit mooie doel.

Op 18 maart 2020 tussen 18:30 en 22:00 uur kun je dus een telefoontje verwachten van een van onze leden met de oproep mee te spelen met de VriendenLoterij voor Steeds Hooger. Het is de moeite meer dan waard, want:
• Minimaal 40% van jouw lotprijs gaat direct naar onze clubkas;
• Als deelnemer van de VriendenLoterij maak je maandelijks kans op fantastische prijzen;
• De VriendenLoterij keert tijdens de Nationale Belmaanden extra geldbedragen uit aan de vijf clubs die de meeste loten hebben verkocht.

Laten we dus gaan voor zoveel mogelijk loten, om zo extra geld voor de club te winnen! Houd je telefoon op 18 maart dus extra in de gaten!

Gezocht part one: Een vertrouwenscontactpersoon (VCP) voor onze club.
Wij zijn een vereniging die waarden en normen hoog in het vaandel hebben staan en waar iedereen in een veilige omgeving plezier moet kunnen beleven aan de mooie voetbalsport. Als leden van Steeds Hooger respecteren en accepteren we iedereen en maken we geen onderscheid. We houden rekening met ieders grenzen en uiten ons ongenoegen niet verbaal en/of fysiek. Als vereniging doen we er alles aan om deze regels toe te passen en te handhaven binnen de vereniging, op ons eigen complex en als we te gast zijn bij een andere vereniging. Als bestuur hebben we daarom besloten om vertrouwenscontactpersonen (VCP) aan te stellen.

Een VCP is er voor spelers, speelsters, trainers, coaches, ouders en begeleiders die vragen of zorgen hebben over het welzijn van zichzelf dan wel van anderen. De VCP is er om hierover te praten. Het is ook mogelijk om grensoverschrijdend gedrag bij hem/haar aan te kaarten. De VCP biedt een luisterend oor en is een ‘zorgzame wegwijzer’. Als het nodig of gewenst is, kan hij/zij iemand gericht en gepast leiden naar hulpverlening.

Denk bij ongewenst gedrag bijvoorbeeld aan seksuele intimidatie, pesten, discriminatie of bedreigen. De VCP is er ook voor vragen die je moeilijk vindt om te stellen of waarvan je bang bent dat er niet serieus op gereageerd wordt. Vroegtijdig praten over een ongewenste situatie kan erger voorkomen.

Wij zijn op zoek naar twee personen die de rol van VCP op zich willen nemen binnen Steeds Hooger. Wij zoeken iemand die sociaal, toegankelijk en oprecht is. Daarbij het vertrouwen van de vereniging en van de leden geniet, ervaring heeft op het gebied van pedagogiek of psychologie, zich neutraal en onafhankelijk op kan stellen en graag een bijdrage wil leveren aan een sociaal veilige sportomgeving.
Ben jij dit? Meld je dan voor 27 maart 2020 bij Angela Fraikin (angela.fraikin@gmail.com / 0618693915) of Frank Tiel (franktiel@hotmail.com / 0615673986)

Gezocht part two: Financiële kanjers. 
“In de hut gebeurt het” horen we vaak. En dat klopt! Want er wordt aardig wat omgezet en dat zien we natuurlijk graag. Ook is de Klupp kleding inmiddels niet meer weg te denken op de mat en draagt de verkoop van de zwart-witte garderobe bij aan de broodnodige inkomsten van de club.

In deze snel groeiende club worden de financiën ook steeds omvangijker en complexer. Daarom zijn we ook op zoek naar financiële kanjers die het heerlijk vinden om de cijfertjes op de juiste plek te zetten zodat we ons huishoudboekje goed op orde hebben en houden. We willen graag een Financiële Commissie ter ondersteuning aan onze trouwe Penningmeester Henk van der Woerd.
Ben jij dit? Meld je dan voor 27 maart 2020 bij Angela Fraikin (angela.fraikin@gmail.com / 0618693915) of Frank Tiel (franktiel@hotmail.com / 0615673986)

Gezocht part three: Mannen (en/of vrouwen) voor in de Feestcommissie.
Er is binnen Steeds Hooger een heuse feestcommissie. Zij zorgen voornamelijk voor de goede organisatie van het Oktoberfest, de Nieuwjaarsborrel en het Eindfeest. Deze commissie bestaat nu voornamelijk uit dames maar de organisatie van een goed feest heeft natuurlijk ook de inzichten nodig van onze mannen.

Lijkt het jou leuk om hierbij mee te helpen, geef je dan op bij Annelies (DA2)! Heb je daarnaast zelf een leuk idee voor een Steeds Hooger Feessie, geef dit dan ook aan bij Annelies (DA2) of Pascal (ZO4)!

Lidmaatschap
Het seizoen loopt nog even maar het einde komt langzaam in zicht. Daarom de hoogste tijd om na te gaan denken over het volgende seizoen. Ben je van plan om te stoppen bij Steeds Hooger? Ben je een senior lid, laat dit dan uiterlijk voor 1 juni (liefst eerder) weten via info@steedshooger.nl. Voor de jeugd kan dit bij jeugdbestuur@steedshooger.nl.

Mocht je opzeggen na 1 juni dan zal het lidmaatschap doorlopen voor het komende seizoen en wordt je contributie in rekening gebracht voor ’20 / ’21.

De Gouden Handschoen
Wat? De Zwart-witte Schoen? Voor topscoorders, uitblinkers, de vedetten van het team, die alle aandacht altijd al krijgen? Nee niks daarvan, we zijn op zoek naar het gouden randje van het team. Doelpuntenmakers kunnen niet uitblinken zonder de inzet van onze altijd leurende en sleurende waterdragers. Diegenen die niet altijd in het middelpunt van de belangstelling staan, dat willen ze ook helemaal niet. Toch verdienen ook zij onze waardering en daarom zijn we met een nieuwe traditie gestart: De Gouden Handschoen Wisseltrofee voor de minst gepasseerde defensie of eigenlijk het minst gepasseerde ploeggie.

Jong geleerd is oud gedaan en daarom wilden ze vanuit de jeugd de prestaties van onze jongste verdedigingslinies niet onderbelicht laten. Vonden we een tof idee en dus gaan we het doen: een jaarlijkse wisseltrofee voor het minst gepasseerde ploeggie. Nieuwsgierig naar de tussenstand? Check Insta of de Facebook-pagina van de jeugd.

Breaking news
Penalty’s schieten na wedstrijden jeugd voortaan alleen bij wedstrijden op kwart veld of kleiner Het is druk op onze mat en daar zijn we hartstikke blij mee. Op zaterdagen worden er regelmatig meer dan 15 wedstrijden gebald. Om ervoor te zorgen dat we met de planning van thuiswedstrijden voor jong én oud niet in de knel komen heeft het jeugdbestuur besloten dat het penalty’s schieten na afloop van jeugdwedstrijden komt te vervallen voor de jeugdwedstrijden die op een half of heel veld worden gespeeld.

Save the date! Wat?! Voor in je agenda!!
• 4 april: Voetbalquiz
• 24 – 26 april: Jeugdvoetbalkamp JO10-JO11-JO12-MO13
• 25 april – 3 mei (meivakantie): Geen training jeugd
• 21 mei (Hemelvaartsdag): Steeds Hooger Lentetoernooi
• 28 mei: Algemene Ledenvergadering
• 22-25 juni: Laatste trainingen jeugd seizoen 19-20
• 27 juni: Jong & Oud Eindfeest Seizoen 19-20