The winner takes it all

Het was volle bak! Met 10 teams hebben we gestreden om de felbegeerde top2000 cup 2019. André Hazes en Bruce Springsteen (a.k.a. zaterdag 7) zaten al vanaf 16:00 klaar aan de stamtafel en zoals het een echte Hazes betaamt stond er elk halfuur een vers kratje heineken op de tafel.

Angela en Roos waren de hosts van de avond en hadden speciaal voor de gelegenheid hun glitterpak uit de kast getrokken.

Het was spannend! De zero’s werden op het nippertje binnengesleept door Kurt Cobain (Zo 2) waarna Aretha Franklin (da2+za3) zich liet gelden op de 70’s. Het was een nek aan nek race. Johnny Cash (da1 + zo3) pakte de prijzen voor de 90’s en Freddie Mercury (zo 5) wist, tot eigen verbazing, de 60’s binnen te hengelen. Een breed scala aan vragen kwam voorbij: Kinderfoto’s, achteruit afgespeelde nummer, albumcovers, peepshows.. Met bloed zweet en tranen zwoegde zaterdag 7 zich door de kratjes heineken heen. Helaas leden de prestaties er wel wat onder.

Johnny Cash pakte een tweede medaille in de 10’s. Zo bleef de tussenstand spannend met na elke ronde een nieuw gezicht op plek 1. Alles kwam neer op de 80’s. David Bowie (various) deed goed mee en zat al die tijd te hunkeren naar een 5-tal zilveren plakken. Ze besloten Richard in te schakelen en alles op alles te zetten in de 80’s, dat waren tenslotte de tijden van hun wilde haren.

Uit de speakers klonk de bekende melodie van Eurythmic “Sweet dreams are made of thiiihiiisss, who am i to disagreeeee…” Met bezweet hoofd begonnen de teams te pennen, deze was makkelijk!! Maar toen een random italiaan op het scherm een Nederlands nummer begon te zingen sloeg de twijfel toe “Wat is dit? Boudewijn de groot? Marco?.. Die gast doet z’n best helemaal niet! Mogen we ‘m nog een keer horen!??”

Toen vraag 15 had geklonken was geen weg meer terug. David Bowie had niet gelogen, ze hadden het inderdaad uitstekend gedaan en waren verdiend winnaar van de 80’s. Maar wie had gewonnen?

Vierde plek: Kurt Cobain, 73 punten.

Derde plek: Aretha Franklin, 74 punten.

Tweede plek: Freddie Mercury, 75 punten.

En met een verschil van 4 punten gaat Johnny Cash de boeken in als winnaar van de top200 cup 2019! Wat een wedstrijd, wat een spanning en bovenal: wat een prestatie!!

Leuk feitje: Marlieke, Valerie en Marfin hebben voor de tweede keer de quiz gewonnen. Dus denk jij diegene te zijn die hen volgend jaar gaat verslaan? Dan zien we je volgend jaar!

[lightbox]

[3c_lightbox_image title=”title” group=”gallery|all” src=”” last=”no”]

[3c_lightbox_image title=”title” group=”gallery|all” src=”” last=”no”]

[3c_lightbox_image title=”title” group=”gallery|all” src=”” last=”no”]

[3c_lightbox_image title=”title” group=”gallery|all” src=”” last=”no”]

[3c_lightbox_image title=”title” group=”gallery|all” src=”” last=”yes”]

[/lightbox]