Nieuwekerk 6 – Steeds Hooger 5

Het is een koude zondag, de middag nadert en Steeds Hooger 5 is bezig met de warming up. Bij de 5e klasse reserve weet men wat dat betekent. Keepers beginnen plotseling te grabbelen, spelers kunnen ineens geen bal meer in de voeten passen en het publiek wordt iets stiller. Steeds Hooger 5 is namelijk de ongeslagen titel kandidaat voor het periode kampioenschap. Ondanks de ontzettend hoge discipline en professionaliteit die het team heeft, beschikt de selectie nog steeds niet over een vaste keeper. Dit betekent dat er vaak per helft, soms per wedstrijd, een andere doelman onder de lat te vinden is. Uit de resultaten is gebleken dat dit niet het zwakke punt is van Steeds Hooger 5. Het team heeft namelijk de minste tegendoelpunten van de competitie. Mocht Steeds Hooger 5 deze wedstrijd wéér met een positief doelsaldo naar huis gaan, dan is het, met een wedstrijd minder gespeeld, periodekampioen.

De wedstrijd had een behouden, maar kansrijke inleiding. Nieuwerkerk 6 zette hoog druk wat er voor zorgde dat ze vaak de bal konden onderscheppen. Dit heeft ze de eerste 20 minuten veel kansen opgeleverd die door de verdediging en keeper van Steeds Hooger 5 gekeerd konden worden. Steeds Hooger 5 had hier natuurlijk wel een antwoord op en wist de ruimte achter de verdediging van Nieuwerkerk 6 te gebruiken met scherpe balletjes in de diepte langs de zijlijn. Op deze manier kon het publiek van Nieuwerkerk 6 van heel dichtbij zien hoe de buitenspelers van Steeds Hooger 5 de backs van Nieuwerkerk 6 af wisten te troeven op zowel snelheid, als techniek. Na een spannende openingsfase wist Jasper (Sweeper) vanuit een hoekschop de eerste goal te maken. Niet veel later wist Tichel gebruik te maken van een hete kroket (een hete kroket is een bal die niet klemvast gepakt wordt door de keeper) en de voorsprong te vergroten tot een stand van 0-2. Met deze voorsprong gingen beide teams de rust in.
De tweede helft beloofde 3 spannende kwartieren te worden. Nieuwekerk 6 had de keeper van Steeds Hooger 5 al een paar keer zien grabbelen en was niet bang om een schot te wagen. Er stond een officiële scheidsrechter van de KNVB te fluiten dus Nieuwekerk 6 kreeg ook vrije trappen in overvloed rond de 16 meter. Maar doordat de muur keer op keer vakkundig neergezet is, schoot Nieuwekerk 6 elke keer hoog over (en naast). Ondertussen wisten Strijp, Kars (2x), Nick en Johan het net te vinden voor Steeds Hooger 5. Een opmerkelijk moment was dat Bax vastgehouden werd en om een kaart vroeg aan de scheidsrechter. Tijdens het appelleren zei Bax tegen de tegenstander dat hij moest “opflikkeren”. De scheidsrechter dacht dat Bax het tegen hem zei en trok een plak kaas uit zijn borstzakje. “flikker zelf maar op” zei hij er achter aan. Net als Steeds Hooger 5 de week er voor, wist Nieuwerkerk 6 gebruik te maken van de man meer situatie en een goal te prikken. Wanneer deze goal viel is de verslaggever vergeten en eerlijk gezegd doet het er ook niet echt toe. De eindstand was namelijk 1-7 en Steeds Hooger 5 is periodekampioen van de 5e klasse reserve. Dit is gevierd met een stroopkoek onder de douche.

[hr style=”solid|dash|dot”]

Waardering (max *****)

Wedstrijd: ****

Steeds Hooger 5 heeft bij vlagen goed voetbal laten zien en de wedstrijd gedomineerd. Het is een beetje jammer dat er alsnog een tegengoal is gevallen en dat de scheidsrechter en Bax een homofobe opmerking moesten maken. Voetbal is van iedereen.