SH Za 5 dendert dansend door naar officieuze denominatie

Na de negende opeenvolgende overwinning is Steeds Hooger Za 5 de Herbstmeister van de zaterdag 6e klasse 10. Het achtste team van sportvereniging BVCB werd met een 5-0 nederlaag terug naar huis gestuurd. Kampioenskriebels stijgen Anatomba naar het hoofd terwijl hij standpunt inneemt tegen racisme.

“I used to ruleee the world. Seas would rise when I gave the word. Now in the morning I sleeeep alone. Sweep the streets I used to…”. ‘Click’. Wekker uit, focus aan. Matchday. Het is zaterdagochtend half 10 wanneer Roy zijn ogen opent. Hij pakt direct zijn telefoon om zijn whatsapp te checken op groepsactiviteiten na de afgesproken avondklok. Gelukkig geen rare berichten. Hij checkt vervolgens snel van de usual suspects wanneer zij voor het laatst online zijn geweest. Raoul om 00:32, Trevor om 00:45 en Daan 1:15. “Vooruit”, mompelt Roy na het zien van Daans tijd. Hij stapt uit bed en loopt naar de badkamer. Hij zet de douche op precies 39,3 graden Celcius, pakt zijn tandenborstel en Sensodyne Repair en Protect tandpasta, laat zijn roze Bjorn Börg onderbroekje zakken en stapt de douche in. Er verschijnt een glimlach op het gezicht van Roy Hordijk, linksbuiten van BVCB 8. Vandaag zou weleens de dag kunnen zijn dat Steeds Hooger zaterdag 5 punten gaat verspelen. De fles Matrix Total Results Curl Please Jojoba Oil Shampoo wordt leeggeknepen en Roy zeept zijn blonde krulletjes in. Roy zeept zijn hoofd in en terwijl hij zijn ogen sluit, neuriet hij zachtjes zijn favoriete nummer: “I hear Jerusalems bells are ringing. Roman cavaluhoarrss are singing. Be my mirror my sword my shield….”

Wanneer Roy om 13:15 het sportpark Sporthoek oprijdt, ziet hij tot zijn tevredenheid dat het gros van het team al aanwezig is. Hij geeft iedereen een hand, negeert een ruft die duidelijk recent is gelaten maar door niemand wordt opgeëist en snelt naar binnen voor een AA. Een kleine drie kwartier later draait Roy de blauwe Renault Clio van zijn moeder de kanaalweg op om deze 30 meter verder netjes binnen de lijnen te parkeren. Zoals altijd bij uitwedstrijden draagt Roy zorg voor de tas met voetbalshirts en de ballen. Samen met Thomas en Sebastiaan worden de voetbalattributen richting de kantine van de tegenstander gedragen. Bij de ingang van de kantine staan verschillende gasten te roken. Vlak voor het naar binnengaan knikt Roy vriendelijk en probeert hij in te schatten of het kleine kakkertje, een ietwat bijzondere Zuidoost-Aziaat (niet echt knap, maar wel z’n best gedaan) en een brakke vent op wie iedereen gelijk verliefd wordt bij de tegenstander van vandaag voetballen.

Het verhaal is inmiddels bekend. Roy wordt aan het begin van de wedstrijd onredelijk hard geraakt door Linksback Leo, gaat door het lint en raakt daarna minder pepernoten dan een roetveegpiet in Oost-Nederland. De boys uit Bergschenhoek kijken in minuut één hun ogen uit als de laatste man van de zwart-witten geweldig opent op links en Eddy de bal dood op zijn borst legt. BVCB 8 weert zich kranig maar Steeds Hooger Za 5 is vandaag een maatje te groot. Een heuse tiki-taka-aanval eindigt met een uithaal van Tom: 1-0. Na een klein half uurt wordt Oemfy voor de derde keer geraakt en gaat wat verhit verhaal halen bij de aanvoerder van BVCB. Na wat geknuffel en geduw wordt de travelling teacher gewisseld en keert de rust terug op het veld. Vlak voor rust maken de Kluten de 2-0. Sean Connery ontvangt op rechts de bal, omspeelt zijn tegenstander en rondt klinisch af.

In de rust kon Major Di(c)k niet verder en moet hij zich laten vervangen door Floris. De ernst van de kwetsuur bleek na de wedstrijd dusdanig serieus dat de dynamische doelman tot aan de winterstop aan de kant staat. Een flinke tegenvaller dus. Helemaal omdat bij iedereen het besef was ontstaan dat door de afwezigheid van precaire Pul voor het eerst dit seizoen misschien wel de nul gehouden zou kunnen worden. De afwezigheid van de topkeeper woog blijkbaar niet op tegen de afwezigheid van het ontevreden opperhoofd, want de heilige nul stond aan het einde nog steeds op het scorebord.

Gescoord werd het echter nog wel. Seannieboy was bij tijd en wijle ongrijpbaar voor de defensie van BVCB 8. Nadat hij tussen drie man werd aangespeeld, controleerde hij de bal, behield het overzicht en bediende de instormende Maussie met een geweldige voorzet. Maus deed precies wat hij moest doen en liet eens te meer zijn parmantige, goedgevormde neusje voor de goal zien. De 5-0 was er bovendien één om in te lijsten. De verloren zoon ging achter de bal staan bij een vrijetrap en zag Tomba naar de tweede paal sluipen. Een uiteraard perfecte trap bereikte de reserve-aanvoerder die al springend snoeihard de eindstand bepaalde. Tussendoor had de kleine blonde Hercules voor de 4-0 gezorgd na een knappe solo. Doordat alleskunner Floris op het einde met twee fantastische reddingen het scorebord schoonhield, was de zwaarbevochten zege een feit.

Het vriendenteam staat nu acht punten los en lijkt hard op weg naar het tweede kampioenschap in vier jaar tijd. Hiervan is evenwel nog lang geen sprake. Aanstaande zaterdag wordt de jacht op eremetaal vervolgd door een uitwedstrijd tegen TOGB om 17:30.