Het is JO10-2 een waar genoegen om weer te winnen!

Zaterdagmorgen 07:00 uur! De winter is in aantocht, Sinterklaas is in het land en ’s morgens moet eerst het ijs van de ruiten voordat je op pad kan. Genoeg excuses te verzinnen om te doen waar je goed in bent na een week werken. Een grote mannengriep is goed te faken. Goed voor 2 dagen onder de zure lappen. De wekker is onverbiddelijk. De vragende ogen van mijn jongste spruit kan niet genegeerd worden. De bestraffende blik van moeders eveneens. De wekker op snooze is geen optie. De grote mannengriep is tot nader order uitgesteld.

De afspraak is om stipt om 08:00 uur aanwezig te zijn. Sportpark Het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs is plaats van bestemming. Maar liefst 13 voetbalvelden, 4 hockeyvelden, 18 tennisbanen, 2 padelbanen, 2 sporthallen, een schietbaan, een tafeltennisvereniging, een badmintonvereniging en een parkeerplaats die de toestroom van gelijkgestemden niet kan faciliteren. Gelukkig heeft Charlie’s eetcafe de deuren nog dicht. Het leed zou niet te overzien zijn.

Op deze bijzondere momenten is op tijd komen een rekbaar begrip, zo hou ik mijzelf voor. Niemand kan mij de schuld geven dat het parkeerterrein niet toegerust is op deze mensenmassa. In het Estadio Santiago Bernabéu stadion passen minder mensen. Kleedkamer 15 is ons domein. Voor 10 minuten. Meer tijd is er niet. Om 8:30 uur vangt de wedstrijd aan.

Fuut..! We gaan beginnen. Althans, de scheidsrechter heeft het sein gegeven. Emile op doel, Noa en Hugo in de verdediging, Sarah in de midden en Spencer en Evan is de spits. Dani en Niek staan te trappelen om in te vallen. De slaap zit nog in de ogen. Het parkeergeweld met de kachel aan heeft onze vedettes geen goed gedaan. En we zijn gemankeerd. Vedette Simon is ziek. De grote stille kracht in de defensie is gevloerd en dat is een gemis. De Materazzi van de Kanaalweg is onvervangbaar. De lijntjes met Mino en Rob zijn kort en ze beloven hulp. Hugo wordt ingevlogen en is de beste vervanger die we ons kunnen wensen.

Na 10 minuten onder de voet te zijn gelopen beginnen we terug te bijten. We hebben geen schade opgelopen en dat is de verdienste van Keep Emile. Met veel elegantie en gevoel weet hij zijn doel schoon te houden. Zijn spelhervattingen helpen ons om onder de druk uit te komen. De eerste pogingen van onze Zwart-Witte stranden. Ook TOGB heeft een prima keep. Maar zij hebben geen Spencer. Met 2 prima schoten weet hij even zoveel keer het doel te vinden, 0-2. De ban is gebroken en JO10-2 staat duidelijk aan. De trainer van TOGB ook. Zijn tactische vondsten dragen niet bij aan succes. We zijn te goed en we hebben allemaal het gas er vol op. Wanhoop is mooi om te zien. Het moet je alleen niet zelf overkomen. De 0-3 voor de rust is een formaliteit. Spits Dani kan niet achterblijven en zijn naam staat op de lijst.

Coach Richard neemt in de rust zijn pupillen bij de hand. Een beker ranja op het veld,  wijze woorden en omzettingen. Emiel weer in de goal en bikkels Sarah en Noa is de verdediging. Niek en Evan in de midden en Dani in de spits. Spencer en Hugo staan stand-by om te helpen. Fuut..! De 2e helft begint. We staan nog steeds aan. De deur zit op slot en we komen door Emiel, Sarah en Noa geen moment in de problemen. Niek en Evan toveren er lustig op los en zetten Dani voortdurend aan het werk. Tovenaar Evan maakt het iets te bond en weet de Keep tot ons genoegen 2 maal te passeren. 0-5, wat een weelde. De 0-5 10 minuten voor tijd was geniaal. Een tovenaar waardig. Een heel ondeugend stifje zorgt voor bewondering.

Rustig wordt de rest van de wedstrijd uitgespeeld. We gunnen elkaar de bal en proberen te voetballen. Zoals op tv bij de grote mannen. Dat het soms niet lukt geeft niks. We helpen elkaar en doen ons best. Gastspeler Hugo en spits Dani weten nog een keer te scoren en ook de tegenstander maakt er nog 2. Een 2-7 overwinning. De 1e in de 1e klas. Een mooi resultaat waar de papa’s en de mama’s reuze trots op zijn. We hebben genoten.