CVV Zwervers 3 – Steeds Hooger 5

Als men aan zondag denkt, denkt men aan competitie en als men aan competitie denkt, denkt men aan Steeds Hooger. De klassieker, de Gelderse derby, de derby van Spakenburg en de topper, het is allemaal minder interessant dan wat er zich binnen én buiten de lijnen van het veld van Steeds Hooger afspeelt. Want laten we eerlijk zijn, de 5e klasse reserve is cultureel erfgoed als het om voetbal gaat.

Ook deze zondag was weer kenmerkend voor een potje voetbal in de kelderklasse. Er stond veel op het spel. De tegenstander was het 3e team van de Zwervers en deelt de eerste plek met Steeds Hooger. Steeds Hooger heeft in deze positie wel het voordeel omdat het een wedstrijd minder gespeeld heeft.

Nog geen vijf minuten onderweg weet Markus door de verdedigende linie van de Zwervers te breken en zo een 1 op 1 situatie voor zichzelf te creëren. Een van de verdedigers van de Zwervers besloot dat dit niet kon gebeuren en trok aan de noodrem. Met twee gestrekte benen op knie hoogte wist hij op subtiele wijze Markus ten val te brengen. Een donker rode kaart zou het moeten zijn, zo niet voor de doorgebroken man dan voor de overtreding op zichzelf. De scheidsrechter dacht hier anders over en trok een plak kaas. “Je krijgt op dit niveau alleen rood als je iemand dood schopt” – Johan Bekker. De vrije trap miste helaas het doel. Maar dankzij de nieuwe regels speelden de Zwervers met 10 man. Na de uittrap wist Steeds Hooger de man meer situatie te benutten. Er werd hoog druk gezet en hierdoor kon Pieter Ham de bal afpakken waardoor ook hij weer 1 op 1 tegen over de keeper stond. R1 rondje was voldoende om de bal met de binnenkant van zijn voet langs de keeper te schuiven, 0 – 1!

Niet veel later kreeg Doodie de bal ingespeeld rond de middenlijn. Hij besloot de net iets te zware linksback van de Zwervers uit te spelen waarna hij de bal voor kon geven. Het doelwit was Pieter Ham, maar zelfs voor hem was de bal te hoog. Gelukkig stond Sergio daar achter op het hoekje van de 5 meter. Sergio pakte in één keer de bal met zijn chocolade been uit de lucht, 0 – 2. Met een verdiende voorsprong ging Steeds Hooger de rust in.

In de tweede helft was het spel van Steeds Hooger misschien nog wel beter dan de eerste helft, maar helaas kwamen ze niet aan scoren toe. Rond de 70e minuut kwam Hens door een pass in de diepte nog 1 op 1 tegen over de keeper te staan. Hij wist 22 spelers plus publiek te verbazen door af te maken met L2 rondje richting de korte hoek vanaf kop 16. De bal werd niet goed geraakt en miste het doel met een halve meter. Niet veel later wisten de Zwervers door een goed uitgespeelde counter de aansluitingstreffer te maken. Nu het 1 – 2 stond met nog 10 minuten op de klok werd het ineens toch heel spannend. De laatste man van de Zwervers, die leek op Arnold Schwarzenegger aan de steroïden, rook dat meer te halen viel in de aanval dan in de verdediging en ging zelfs in de spits positie lopen. Na een zenuwslopend gevecht heeft zondag 5 de score op 1 – 2 weten te houden. Het gat met de zwervers is nu uitgelopen tot 3 punten met een wedstrijd minder gespeeld. Wegens de vreugde is er nog een klein beetje gedanst en gezongen onder de douche.

[hr style=”solid|dash|dot”]

Waardering (max *****)
Wedstrijd: ****
Slechts één speler die bij elke actie te laat in kwam en daardoor een schop uitdeelde. Hij gaf zelf wel elke keer toe dat hij te laat was. Kwalitatief werd er goed gevoetbald, maar er had meer gescoord moeten worden.
Broodje bal: ****
Goede bal, ok broodje, genoeg saus.
Derde helft: ***
Kantine op de 1e verdieping met uitzicht over het 1e veld. Een kan bier was 12 euro en er kon voetbal gekeken worden. Helaas ging iedereen op tijd naar huis.