Steeds Hooger 7 onnodig de boot in en Van der Zwan morst bier

Op een verregend kunstgrasveld staat de wedstrijd tussen Victoria ’04 en Steeds Hooger 7 op het programma. Beide teams kennen een slordige beginfase, waarin geen team erin slaagt om de controle op te eisen. Onze zwart-witten hebben moeite om de bal in de ploeg te houden en ook de Vlaardingers ontberen het vermogen om onder de druk uit te spelen.

Toch volgt er gevaar, als Michael van der Zwan het doelgebied van de tegenstander betreedt en de bal breed speelt op Mink de Jong. De spits krijgt echter een ferme beuk van zijn tegenstander, waarna de bal tot ieders verbazing niet op de stip gaat. Niet veel later komt Victoria op een ruime voorpsrong, door tweemaal te scoren. Het geloof in een goed resultaat ebt even weg, maar al snel weten de Rotterdammers toch een vuist te maken.

Oscar Hoek en Tom Zweekhorst zien hun schoten net het doel missen, waarna Hoek zelfs bijna een corner weet te verzilveren, waarvan we nooit zullen weten of ie geheel over de lijn was. Helaas ontbreekt de doellijntechnologie, want er wordt geen goal toegekend. In de tweede helft blijft Steeds Hooger het proberen, zonder dat het veldspel veel verbetert. Zo spat een hard afstandsschot van Hoek uiteen op de lat en gaat zijn volgende schot rakelings naast. Sjors Verkoelen wordt even later vrij voor de keeper gezet, maar zijn inzet wordt door de keeper gekeerd.

Dan wordt een vrije trap op kansrijke positie gegeven en gaat Hoek achter de bal staan. De korte hoek wordt afgedekt door een muur, waar de verre hoek door de doelman wordt bewaakt. De keeper staat echter aan de grond genageld als Hoek hem verrast met een bekeken schot in de verre hoek. Binnenkant paal valt de bal binnen en Steeds Hooger heeft zijn aansluitingstreffer te pakken. Een offensief om de gelijkmaker af te dwingen volgt en ondanks dat vrijwel niemand zijn niveau haalt, creƫert het zevende voldoende kansen.

Florian Dijkstra is nog het dichtst bij, maar op miraculeuze wijze verdwijnt zijn inzet over het doel. De gelijkmaker blijft helaas uit en in een wedstrijd waarin beide elftallen geen goed voetbal laten zien, wint het gelukkigste team.

Symbolisch voor de wedstrijd en ons spel, is het noodlot dat zich na de wedstrijd voltrekt. Als Van der Zwan van zijn biertje wil genieten, belandt het goudgele goed op zijn kruis. Alles gaat vandaag mis en onnodig loopt Steeds Hooger 7 tegen zijn eerste competitienederlaag aan.