Zaterdag 7 na wervelende derde helft overtuigend langs Leonidas

De Steeds Hoogerianen van het zevende nemen het op tegen stadsgenoot Leonidas. Coach Richard Fokker is bij de aftrap helaas nog niet aanwezig en dat gemis laat zich voelen. De thuisploeg kent geen antwoord op de 4-4-2 formatie van Leonidas, die de bezoekers een overtal op het middenveld oplevert. De zwart-witten lopen hierdoor vooral achter de feiten aan, maar komen desondanks op voorsprong.

Tom Zweekhorst wordt de diepte ingestuurd en rondt oog in oog met de doelman bekwaam af. Het overwicht van Leonidas duurt echter voort en nog in de eerste helft slaan zij twee keer toe. Steeds Hooger laat het er niet bij zitten en oogt hongerig. Vooral Sjors Verkoelen, die zich dan ook laat wisselen om een tosti te gaan eten.

Met een 1-2 achterstand zoekt Il Bianconero de kleedkamer op, met de inmiddels gearriveerde hoofdcoach Fokker. Een nieuwe dreun is voelbaar als het gerucht bevestigd wordt dat steunpilaar Jeppe van den Berg vandaag niet op komt dagen, wegens een kater in zijn hamstring. Na enig tactisch overleg wordt besloten om hetzelfde systeem als Leonidas te gaan hanteren, om meer grip op het middenveld te krijgen. Hoewel het veldspel er niet beter op wordt, brengt de wijziging Steeds Hooger meer stabiliteit en verdedigende zekerheid. De tegenstander laat nauwelijks nog zijn tanden zien en het zevende groeit in de wedstrijd, met de gelijkmaker als gevolg. Mink de Jong bezorgt de bal bij Michael van der Zwan, die het doelgebied indribbelt en uithaalt: 2-2.

De wedstrijd blijft lang in evenwicht, maar in de slotfase zet Leonidas nog even aan. Een vrije trap valt voor de voeten van de linkshalf van de tegenstander, die de bal fraai afrondt en Steeds Hooger in mineur achterlaat.

Verloren, voor de tweede keer op rij. Een mokerslag. “Ik geef de trainer nog een week,” laat een lid van de Raad van Commissarissen dat anoniem wenst te blijven (vader van verdediger Kjeld Lam) zich ontvallen. De druk op coach Fokker neemt toe en zijn schrijnende gebrek aan punctualiteit valt ook bij de supporters niet in goede aarde. Demonstratief keren zij het veld de rug toe. Al dient daarbij gezegd te worden dat deze vier mensen en hun hond, verblijvend op Stadscamping Rotterdam, al vanaf de eerste minuut weinig oog hebben voor wat zich op het veld naast hun trekkershut afspeelt.

Een heuse crisis dreigt en in de derde en laatste helft moet het tij gekeerd worden. De mannen knokken zich op karakter terug en de afwezige Van den Berg speelt daarin een doorslaggevende rol, door garant te staan voor het aansluitingskratje. De analytici benoemen hem niet geheel verrassend tot man of the match en roemen zijn over-mijn-lijk-mentaliteit. Zijn inzet werkt als doping voor zijn ploeggenoten, die de middag glansrijk afsluiten en coach Fokker wat meer lucht geven. De sjablonen die na de training in de kantine worden geoefend werpen hun vruchten af en ontwikkeling is duidelijk zichtbaar. Zo weet Van der Zwan deze week bijvoorbeeld zijn broek schoon te houden.

Waar Leonidas al afhaakt, drukt Steeds Hooger door. Tobias Korving en Oscar Hoek schenken het bier, maar bovenal schenken ze hun team daarmee een morele overwinning. Korving en Hoek draaien een mooie bardienst, maar moeten in de slotfase een grote tegenslag incasseren. Op het moment dat ze af willen sluiten, bestelt Ruud Goedhart bij het scheiden van de markt nog een broodje mexicano met pindasaus, tot groot ongenoegen van Korving en Hoek. Zeker als Korving zijn handen brandt aan de pindasaus van Goedhart.

Al met al is het een middag met twee gezichten, waarin het in de eindfase van zowel de reguliere wedstrijd als de bardienst gruwelijk misgaat. Genoeg stof tot nadenken, maar de succesvolle derde helft biedt voldoende aanknopingspunten.

Tot slot een eervolle vermelding voor scheidsrechter Abdel Oulad Ali Lhadj, die een uitstekende wedstrijd floot.