Blijdorp kleurt zwart-wit na zwaarbevochten derbyzege

Steeds Hooger Zaterdag 5 heeft de derby tegen Blijdorp 7 winnend afgesloten. Op een uitverkocht sportpark ‘de Blijdorpse Polder’ leidde the Wizard het vriendenteam naar een 1-3 zege en floreert voorlopig het zwart-wit in de Rotterdamse volkswijk. Na lang beraad overeenstemming over wiens schuld het enige tegendoelpunt was.

Om de ietwat onorthodoxe tijd van 13:25 trapte SH Za 5 af tegen het zevende team van Blijdorp. Blijdorp had in vier wedstrijden zes punten verzameld waarbij verliespartijen werden afgewisseld met overwinningen op sterke tegenstanders. Aangezien Antoine te beroerd is om op wedstrijddagen ook even bij mogelijke concurrenten te gaan kijken, wisten de Kluten niet precies waar ze aan toe waren. Aan de andere kant staat een wedstrijd Steeds Hooger – Blijdorp altijd bol van conversies en spanningen. Iedereen realiseerde zich dan ook dat dit meer een wedstrijd “op zich” is, zoals dat zo mooi heet. Blijdorp leek hier hetzelfde over te denken en deelde de eerste stoot in de psychologische oorlogsvoering uit door SH Za 5 onder te brengen in een stinkende, gedeelde kleedkamer. En dus ook gold hier de uitspraak, identiek aan hetgeen wij thuis altijd zeggen als we spreken over mijn in het verleden met overgewicht kampende oom: de toon was gezet. [1]

Dikkie boy stond tussen de palen en hij werd bewaakt door Kleine Jan, Pul, Klaver en Maussie. Op het middenveld startte El Bekko, De Gulle Lach en Al Bino en voorin werd Dirty Doc geflankeerd door Eddy Magic en Lepra Leutner. Op een winderig veld nam SH Za 5 direct het initiatief. Boy zette goed druk en creëerde binnen één minuut een 1-op-1 kans voor zichzelf die door de keeper van Blijdorp knap onschadelijk werd gemaakt. Het duurde zeker 15 minuten voordat Blijdorp de bal voor het eerst over de middellijn kreeg. Het vriendenteam zette goed druk, was dreigend en kreeg wat kansjes. De tweede grote kans van de wedstrijd was raak. Een aanval die al teneinde leek, werd nieuw leven ingeblazen door Eddy. De flegmatieke buitenspeler zette goed druk op de rechtsback, snoepte de bal af en sneed naar binnen. Waar iedereen dacht, en dan bedoel ik ook echt iedereen, dat hij voor eigen succes zou gaan, toverde de Wizard een breedteballetje uit zijn hoge hoed waarmee hij Leut alleen voor de keeper zette. Linksbenige Leut, daar is af en toe nog wat verwarring over, schoot de 0-1 tegen de touwen.

Ook na de 0-1 hield SH Za 5 de controle. Blijdorp speelde in balbezit met vier aanvallers, maar door goede communicatie achterin en het meeverdedigen van de middenvelder Wouter werden ze nooit echt gevaarlijk. Absolute uitblinker achterin was echter Marathon Maussie. Met tal van intercepties, goede keuzes in balbezit en een aantal rushes over de linkerkant werd menig aanval onschadelijk gemaakt en simpel onder de druk uit gevoetbald. Wouter liet zich tevens aanvallend gelden door Friso met een mooi balletje alleen voor de keeper te zetten. De Doc, minder Dirty dan normaal, kon zijn goede loopactie helaas niet belonen en zag zijn schot met links net over vliegen. Eddy kreeg na een mooie pass van achteruit van Jesse eveneens een grote kans maar zijn poging miste richting en overtuiging. Ook BFC werd een paar keer gevaarlijk. Op de flanken stonden snelle spelers en op het middenveld stond een kleine, behendige speler die deze flankspelers kon bedienen. Tot grote kansen leidde dit echter niet, tot frustratie van sommige Blijdorp-spelers. Deze frustratie zou zich ook in de tweede helft gaan uiten.

De tweede helft liet het vriendenteam het initiatief aan Blijdorp en loerde het zelf op de counter. Bij de eerste grote countermogelijkheid was het direct raak. Tom speelde Boy aan en de tot dan toe redelijk onzichtbare snelheidsduivel nam de bal goed mee en snelde naar het doel. In plaats van zelf te gaan, wachtte hij op versterking en vond deze in Eddy. De voetkunstenaar schilderde de bal  in het dak van het doel. Vijf minuten later was het dezelfde lethal combinatie die voor een verandering op de scorebord zorgde. Boy Wonder werd op links weggestuurd en bediende Eddy die gedecideerd de trekker overhaalde.

Na deze 0-3 liepen de gemoederen alleen maar hoger op bij sommige tegenspelers. Een bijzonder gezonde linksbuiten op blauwe schoenen bood onze G(nae)VR bij betreding van het veld direct een tandbehandeling zonder verdoving aan. De bebaarde rechtsback bedankte deze keer vriendelijk. Een kleine schaduwspits vroeg aan Pul of hij een zus had en gaf aan, indien dit zo was, dat hij haar een dik en donker geslachtsdeel zou gaan geven. Pul, als arts redelijk bekend met het menselijk corpus en al haar biologische evoluties, vroeg hardop wie hij daarvoor mee ging nemen aangezien de kleine spits, gebaseerd op zijn waarneembare huidskleur, blank leek te zijn. Dit bleek de kleine man niet helemaal te kunnen plaatsen want wat volgde was een kortsluiting resulterend in schuim, slijm en stampvoeten. Toen The Dirty Doc later een duwtje gaf aan iemand die hem natrapte leek de vlam in de pan te slaan. Veel meer dan wat schelden over en weer werd het gelukkig niet. De scheidsrechter speelde eveneens, onbedoeld, een ongelukkige rol in dit alles. De batterij van het horloge van de leidsman was leeg waardoor hij aan de staf van de thuisploeg vroeg om de tijd bij te houden. Zoals ieder wel denkend mens kon verwachten werd de tijd vaak stilgezet om Blijdorp een grotere kans op de overwinning te schenken. Hij wilde daarbij niet luisteren naar de bank van Steeds Hooger waar Tim Mientjes tevens de tijd bijhield en concludeerde dat de tweede helft allang ten einde was. Kortom, chaos alom maar de overwinning werd uit het vuur gesleept.

In de laatste minuten van de wedstrijd kreeg Blijdorp het toch nog voor elkaar om te scoren. De boosdoener van dit doelpunt was niet direct aan te wijzen. De bal werd in eigen zestien afgesnoept van Pul en Gijs besloot niet mee te lopen met zijn man. Na lang wikken en wegen heeft het team besloten dat beide spelers even schuldig zijn aan het tegendoelpunt. Hier kon iedereen mee leven. Pul zal achteraf waarschijnlijk gaan beweren dat hij hier niet mee akkoord is gegaan. Typisch Pul, zal nooit zijn eigen fout toegeven.

[hr style=”solid|dash|dot”]

[1]  Mijn oom heet Toon.