Steeds Hooger wordt een Groene Club

Sinds 1907 zijn onze trotse clubkleuren zwart-wit, maar vanaf 2019 wordt daar met trots een vleugje groen aan toegevoegd.

Steeds Hooger doet namelijk mee aan het KNVB initiatief ‘de Groene Club’. Dit is een initiatief van de KNVB, in samenwerking met de provincie Zuid-Holland om sportaccommodaties te verduurzamen en de energierekening van verenigingen omlaag te brengen. Van sportverenigingen die al verduurzaamd zijn, weten we dat er een gemiddelde besparing gerealiseerd kan worden van € 7.000,- per jaar.

Jazeker, we timmeren al flink aan de weg. Naast een florerend ledenbestand hebben we sinds afgelopen zomer een nieuw veld met gloednieuwe lichtmasten. Wist u bijvoorbeeld dat deze lichtmasten zijn voorzien van ledlampen en onze club al maandelijks circa € 100,- aan elektrakosten besparen? Maar het kan dus nog beter!

Komend jaar staat de verbouwing van de Hut, de kleedkamers en de overige opstallen op het programma. De commissie ‘Bouw’ is druk bezig om samen met de gemeente en aannemers een plan op te stellen voor een grote verbouwing, welke tijdens de ALV (“Aaai Love Verbouwen”) van dinsdag 18 december aan de leden zal worden gepresenteerd. Het vernieuwde Sportpark Canal Road moet niet alleen onze nostalgische, Rotterdamse voetbalsfeer blijven uitademen maar ook klaar zijn voor de toekomst.

Duurzaamheid moet een belangrijke pijler worden binnen onze vernieuwde accommodatie. De Groene Club gaat onze vereniging volledig begeleiden in het besparen van energie. De Groene Club biedt inzicht in de huidige energiesituatie, stelt samen met de vereniging een plan van aanpak op, denkt mee met financiële oplossingen en ondersteunt de vereniging volledig in het aanvragen van subsidies.

De Groene Club zorgt dus voor een volle club- en lage broeikas!

Check de video om er het jouwe van te weten te komen!