10 – 0

Toevallig ving deze razende reporter volgend gesprek op:

“Wat!!!? Tien, nul!? Tien doelpunten voor en nul doelpunten tegen? Ja daaaaaag ……. Steeds Hooger? Zondag 3? Die kakkers? Die volleyballers? Hebben een paar aardige spelers maar meer is het niet, kennen er geen hout van.

Is vast een fout bij de KNVB, die gasten kennen ook helemaal niks. Zal wel weer door zo’n stagiair gedaan zijn. Of toch die Russische hackers die naast de OPCW de website van de KNVB hebben lopen binnen te dringen? Dat ken ook hè, vergis je niet!! Rare lui, die Russen.

Feyenoord heb toch ook eens 10-0 gespeeld? Verloren ja, geloofde ik toen ook niet, nog steeds niet eigenlijk. Mot de KNVB ook een vinger in gehad hebben. Maar ja, was wel zo. Sssst ……. niet over praten man, alsjeblieft, ik word gek.

Oh ja, ik weet het al, tuurlijk! De tegenstander is niet op komme dagen. Of speelden ze misschien tegen meissies? Neeeee joh, van meissies winnen ze niet met 10-0. Is ook zo, belchinezen dan? Die heb ik wel eens zien lopen op de club. Toch, volgens mij!? Kijk daar dan, nee man, das Stikka, is gisteren wezen zuipen, heb’tie kleine ooggies van.

10-0, geloof toch niemand. Wat is daar gebeurd gozer? Ik hoorde dat ze een teamuitje hadden de avond ervoor. Hebben ze dan 10-0 verloren, da ken wel!? Moet wel, ze waren bij de nieuwe sponsort; de Gele Kanarie, dan weet je het wel. Hoop gele kanaries achter de kiezen, die gasten zitten altijd tot laat in de hut! Ja, zijn steengoed in de 3e helft, dat wel maar ja, daar ken je niet scoren, toch?

10-0, daar motten we meer over te weten zien te komme.”

 

U roept, wij draaien; het échte verhaal, een reconstructie:

We verzamelden om 17.00 uur, de wedstrijdspanning was voelbaar. Marf, onze aanvoerder, nam de leiding en zette het team neer. Dankij zijn opzwepende plaatjes piekte Ashoe direct, wilde zichzelf laten zien en stond als vanouds te draaien op z’n benen. Kraan zette zijn biceps op spanning met 20 herhalingen ‘arm curl’. Vliet is gestopt maar mocht binnen roken en dan telt het niet. Na een zeer goed georganiseerde warming-up (dank Marf) vertrokken we om 18.30 uur naar het hoofdveld.

Iedereen was er klaar voor. We begonnen compact, het hele team in de basis. De scheidsrechter floot, er werd strak ingespeeld. De eerste aanname was bij iedereen direct goed. Rechter elleboog in 90 graden, onderarm in neutrale stand, vingers ontspannen. Mark van Haften scoorde als eerste, zo goed als ad fundum, 1-0. Hij ging er dan ook voor de volle 30% in. Vanaf dat moment was het tiki taka.

Adriaan dirigeerde van achteruit, sprak de sponsor toe, deelde als vanouds uit wat een luid applaus sorteerde; 2-0. Langzaam aan ontspon zich een zware strijd. Ashwien werd er om 22.30 vanaf gehaald, moe gestreden, miste hierdoor net de teamfoto waar Michel een goede vervanger bleek.

Ook nieuwbakken vedette Maarten stond er niet op, was plassen. Hij voelde de pijn en revancheerde zich later (laat, bijna laatst) op de avond: ‘blauw!!!’ waar hij de 9-0 maakte. De eer van de 10-0 was voor Thomas, die zich spaarde aan het begin, even leek af te haken maar bijtijds van zijn fiets werd getrokken om ons in de Bierboutique in de dubbele cijfers te schieten. Hij was immers net terug van een trainingskamp in Kroatië, daar leerde hij alles over krachten verdelen op z’n Spaans.

Goed, 2-0 dus, teamfoto gehad, gas erop. Van der Wel kon het hoge tempo niet aan en bestelde vrij voor open doel een cola en zelfs later een Spa Rood: “ik word vader weet je wel.” Hoogendijk beaamde dat en compenseerde de missers van zijn zwager door de 3 en 4-0 binnen te (s)gieten, ondanks dat hij net terug is van een slepende blessure. Een knap staaltje team- en familiegeest naar wij dachten.

Langzaam viel het team wat uit elkaar. Trainingslid Van Rijs haakte af, een wedstrijd is écht toch anders! Het aantal loopacties naar het toilet en naar buiten namen toe, er werden zelfs anderen in het spel betrokken waar Tieme, ondanks dikke enkel, een hoofdrol in opeiste; 5-0, met de handen in het haar. Het tempo bleef onverminderd hoog. Over haar gesproken, topscorer Verschuren, toch een dameskapper, liet zich niet onbetuigd ondanks dat dit niet zijn terrein is; een schwalbe, een penalty en de 6-0.

Deed de tegenstander dan helemaal niets?! Tuurlijk wel, naarmate de wedstrijd vorderde kreeg menigeen het steeds zwaarder. Maar zowel Willy als Steffoe stonden aan de bar een puike pot te keepen. Koen van der Knaap bleef tanken zoals van hem verwacht kan worden en tekende voor de 7-0, scoren is tegenwoordig niks vreemds voor hem.

De 8-0 werd gemaakt in de Performance Bar, waar we na de Gele Kanarie, via de Keerweer, voor de Witte Aap en Bierboutique terecht kwamen. De Performance Bar, natuurlijk op het sterke lijf van Roel van Leeuwe geschreven. ‘Ben je niet goed’ moet hij gedacht hebben toen hij een blote man nogal gek zag zwaaien met z’n piemel op het podium.

Het verhaal van de 9 en 10-0 kent u, de rest is geschiedenis. Steeds Hooger zondag 3 is uit de startblokken geschoten en beleeft de beste seizoensstart ooit met de 10-0 en een nieuwe sponsor als ongekende hoogtepunten in 1 weekend.

Als u ons ziet lopen, in het wild, op de club. Knijp even in onze armen, we geloven er zelf geen snars van.