Een verdienstelijk gelijkspel die meer had kunnen zijn…!

Een week na de terechte maar te grote nederlaag in de uitwedstrijd tegen Dubbeldam stond voor Steeds Hooger de thuiswedstrijd tegen Besiktas op het programma. In de 3e klasse D is het voor de mannen van Jerry de Groot iedere week kijken of de strijd met de tegenstander aan kan worden gegaan. Tegen Pretoria werd in de 1e wedstrijd een 3-2 overwinning uit het vuur gesleept en verleden week tegen de nummer 2 uit de 3e klas van vorig jaar een kansloze nederlaag geleden. Vandaag een energiek Steeds Hooger die het ambitieuze Besiktas geducht tegenstand wist te geven, 1-1.

Na het samengaan van de 3e en 4e klas is het na de 7e plaats in de 4e klas van vorig jaar vooral wennen aan het hogere niveau. Waar veel teams uitspreken om bij de 1e 6 te willen eindigen is het voor de nieuwbakken 3e klasser vooral ervaren wat het verschil met de 4e klas van verleden jaar is. De eerste 15 minuten was het daarom ook alle hens aan dek voor Steeds Hooger. Besiktas liet geen twijfel bestaan over hun ambities dit seizoen, een plek bij de 1e 6 om zichzelf zo toegang te verschaffen voor de poule die recht geeft om mee te spelen om promotie. In een hoog tempo en met veel energie werd Steeds Hooger vastgezet op eigen helft, wat resulteerde in meerdere uitstekende mogelijkheden voor de bezoekers. Te gehaast afwerken en prima reddingen van Jeffrey Bastings zorgde ervoor dat Steeds Hooger de 1e 15 minuten ongeschonden door kwam.

Na deze stormachtige beginfase kwam Steeds Hooger beter in de wedstrijd en werden onder aanvoering van Jerry Heezen een aantal goede kansen gecreëerd. Achtereenvolgens Barry Heezen, Jean Paul Wolfs en Ibrahim Al Samaraie konden niet tot scoren komen. Deed Besiktas helemaal niets meer? Ze bleven de bovenliggende partij maar door prima verdedigen van met name het centrale duo Jorik Quint en Joey Luijken werden er in het verdere verloop van de 1e helft geen kansen meer door ze gecreëerd en werd met een 0-0 stand de thee opgezocht.

Na de rust liet Steeds Hooger de bal aan het ambitieuze Besiktas en kabbelde de wedstrijd een beetje voort. Geen kansen en een beetje rondtikken rond de middenlijn. Steeds Hooger probeerde met counters de ruimte achter de verdediging van Besiktas te benutten. 1 van die uitvallen leverde in de 57e minuut een cornerbal op, die door Jean Paul Wolfs op het hoofd van Jerry Heezen gelegd werd. Overtuigend en hard werd de bal door Heezen de verre hoek ingeknikt, 1-0. In deze fase van de wedstrijd niet eens meer onverdiend. Besiktas de bal en Steeds Hooger de betere kansen. Een beeld dat de rest van de wedstrijd zou blijven bestaan. Daarom extra zuur voor de thuisploeg dat in de 81e minuut Besiktas toch nog langszij wist te komen. Een bal vanaf de zijkant viel via een klutssituatie voor de voeten van een behendige aanvaller van Besiktas. Die twijfelde niet en schoot de 1-1 op de borden.

Steeds Hooger begon ondanks deze domper te geloven in een goed resultaat. Het initiatief werd van Besiktas overgenomen en voortvarend werd de aanval gezocht. De fenomenale pegel van de uitstekend ingevallen Chaimen Schrijnemaker werd door de Turkse keeper ternauwernood buiten zijn doel gehouden. Een kopbal van Jeffrey Lamse en Barry Heezen, een 1 tegen 1 van Ibrahim al Samaraie en een schuiver van Glenn Lagerwaard hadden Steeds Hooger op voorsprong moeten brengen. Dit bleef ondanks de goede bedoelingen uit en zorgde voor teleurstelling.

57e minuut 1-0 door Jerry Heezen

81e minuut 1-1

Opstelling Steeds Hooger: Jeffrey Bastings, Maurice Hagens, Jorik Quint, Joey Luijken, Jeff Lamse (96 – Patriek Derks), Glenn Lagerwaard, Jerry Heezen, Roy de Bruin (66 – Chaimen Schrijnemaker), Jean Paul Wolfs, Barry Heezen en Ibrahim al Samaraie (83 – Farley Verkerk).