Zaterdag 2 ziet toch perspectief ondanks tweede verlies op rij

Doelpuntrijke eerste thuiswedstrijd voor Zaterdag 2

De allereerste thuiswedstrijd voor de mannen van SH2 ging van start met een flink aantal aanpassingen ten opzichte van vorige week. 5 basisspelers waren er even een weekendje tussenuit, dus de opstelling werd op flink wat plaatsen gewijzigd. Natuurlijk wilden SH2 de nederlaag van vorige week goedmaken, de vraag was of dat met zoveel afwezigen ook ging lukken.

De tegenstander was PPSC. Het bleek een tegenstander met meer kwaliteit dan het SCC van vorige week. De wedstrijd werd gecontroleerd en al snel stond 0-1 op het scorebord. Ondanks dat dit doelpunt afgekeurd had moeten worden wegens buitenspel, wel een terechte voorsprong. Dit kon wel eens een zware middag gaan worden voor ons, want na een minuut of 15 viel de 0-2. Waarbij de doelman iets te vroeg zijn doel uit kwam, de bal teruggelegd kon worden vanaf de achterlijn en voor leeg doel ingetikt kon worden.

De 0-3 leek te gaan vallen, na een lobje over doelman Ketting, maar Bergwerff wist de bal op miraculeuze wijze voor de doellijn weg te schieten. Zijn liezen zijn ze nu nog aan het zoeken. Sowieso speelde Bergwerff een niet onverdienstelijke eerste wedstrijd op de linksback positie. Het uitblijven van de 0-3 gaf SH2 moed en bij de eerste de beste kans was het, de van vakantie terugkerende, Koster die de trekker overhaalde en de PPSC goalie in de verre hoek wist te passeren. 1-2!

Aan het wedstrijdbeeld veranderde niets. PPSC bleef controleren en het balbezit houden. Toch kreeg Steeds Hooger kansjes en bleek de verdediging van PPSC wankel te zijn. Een voorzet van rechtsback Lalay werd door de keeper volledig verkeerd ingeschat en nieuwe aanwinst Verhaegen, die nog net voor het sluiten van de transfermarkt is binnengehaald, tikte de 2-2 simpel binnen.

Na de thee pakte PPSC de grip weer terug en werd de druk op het doel van Ketting (geen gelegenheidskeeper meer dus), groter. De 2-3 lag binnen een paar minuten in het mandje. Ook de 2-4 volgde snel. Zou Steeds Hooger 2 de rug toch weer kunnen rechten en weer terug zou kunnen komen?

Het was de balvaste Verhaegen die zorgde voor de 3-4 en er kwam weer wat hoop terug. Niet veel later moest Verhaegen het veld verlaten met een vervelende blessure aan de duim, waardoor de al gewisselde Peters strompelend het veld weer mocht betreden. Peters had vroeg in de tweede helft het veld moeten verlaten voor Huizer.

In de slotfase van de wedstrijd werd PPSC een penalty ontnomen, nadat aanvoerder Wolterbeek op zijn kenmerkende wijze een tackle inzette. Zoals vaker nam Wolterbeek zowel bal als tegenstander mee. Waar iedereen in het veld dacht aan een strafschop, gaf de leidsman niet thuis. Een goedmaker voor de buitenspel situatie bij de 0-1 wellicht?

SH2 heeft tegen deze goed georganiseerde tegenstander toch een prima wedstrijd gespeeld. Zeker gezien het groot aantal afwezigen, biedt deze wedstrijd perspectief voor de laatste bekerwedstrijd .
Een welverdiende krat pils om deze doelpuntrijke eerste thuiswedstrijd af te sluiten.

Opstelling: Ketting, Bergwerff, Wolterbeek, Kruis, Lalay, Atwa, Hoffe, De Jong, Koster, Verhaegen, Peters.
Bank/Vlagger: Huizer