Zaterdag 1 wint streekderby bij Zestienhoven

Zestienhoven 4 – Steeds Hooger Z1

Door: Wim de Klerk – Voorzitter Supporters Vereniging Steeds Hooger Zaterdag 1

Bekervoetbal. Altijd lekker. Zaterdag stapt een goed voorbereid Steeds Hooger 1 het veld op tegen Zestienhoven. Vanaf de aftrap worden de intenties van de mannen direct duidelijk; Zestienhoven helemaal scheel tikken. Tjardo en Stijn heersen op het middenveld. Rolf en Jason zorgen vanuit achteruit voor een verzorgde opbouw.

Ondanks balbezit van 81,3% in de openingsfase blijven groter kansen echter uit voor de uitspelende ploeg. Hier komt verandering is als Bryan na een minuut of 10 het veld in komt gesjokt voor een moegestreden Luuk. Hij ontvangt de bal randje zestien met zijn rug naar de goal toe en gooit zijn sanka in de strijd als Adriano in zijn beste dagen. Uit de draai laat hij de keeper kansloos met een harde schuiver. De terechte 0-1 staat op het scorebord!

Na ruim een half uur laat Steeds Hooger de touwtjes een beetje vieren. Zestienhoven ruikt kansen. Terecht, zo blijkt. Uit een corner koppen ze de 1-1 binnen. Heel erg van slag zijn de mannen niet. Ze tikken rustig verder. Ook als we tijdelijk met 10 man komen te staan nadat Jason zich ontpopt tot de Neymar van de amateurvelden (duidelijke schwalbe en commentaar op de wedstrijdleiding) speelt Steeds Hooger de 1-1 zonder problemen uit tot aan de rust.

Na de thee verandert het spelbeeld niet. SH is de bovenliggende partij. Bart krijgt het publiek op de banken met een fantastisch passeerbeweging op rechts en een strakke, lage voorzet. Luuk komt goed voor zijn man en schiet op doel. Helaas vind hij de uitstekende keeper van Zestienhoven op zijn weg.

In de 75 minuut wordt een cruciale wissel door de assistent manager doorgevoerd en komt Dane in het veld voor Luuk. Het blijkt een gouden zet. Spelend als nr 10 zorgt hij in de 80ste minuut voor de 1-2 (met links) en kort daarna voor de beslissing, 1-3 (met rechts). Hij kroont zichzelf tot matchwinner en onbedoeld Luuk tot reversed super sub; zijn vervanger scoort altijd.

In de laatste minuten zet Zestienhoven nog aan, maar zonder resultaat. Steeds hoger neemt de punten mee naar huis en blijft hiermee in de race voor bekerwinst.