Het thuisdebuut van Dames 2

Steeds Hooger VR2 – Football Factory VR2 

Ons eerste thuiswedstrijd op onze nieuwe club Steeds Hooger is een feit. Lekker vroeg uit de veren op de zondagmorgen. Na een lekker bakkie pleur en de speakerbox van Figo, waar Bizzey uit werd geknald, zat de sfeer er goed in.

Een hoop nieuwe meiden in het team, maar daar is in het kleedhok niets van te merken. Op het veld voelt het nog wel onwennig hier en daar. Samenspel en coaching gaat nog niet helemaal soepel. De energie zit er wel lekker, vooral nieuwkomers Mirra en Saar zijn niet te stoppen. Het dynamische duo incasseerde veel, maar laat je niet vergissen door hun petite postuur. Fall down 9 times, get up 10 – en dat deden ze.

Rechtsback maakte Floortje haar debuut in Dames 2. Even zoeken, veel coaching vanaf de zijlijn en van Mona op het veld, maar opgeven is geen optie. Kansen liet ze niet liggen en gek liet ze zich niet maken.
Er was veel ruimte in het spel en hoewel niet alle gaten snel genoeg opgevuld werden door de dames van Steeds Hooger nam Charissa de overhand, maakte een mooie kruising, gevolgd door een bijna moeiteloos eerste punt voor Steeds Hooger!

De vreugde en pittige duels eisten wel hun tol na verloop en de laatste tien minuten zakte de energie bij de dames in, wat leidde tot een tegendoelpunt. 1-1. Rust, kopje thee en alle koppen bij elkaar.

Een enigszins rommelige tweede helft, waar hier en daar wat kansen zijn gemist. Aan Judith lag dit zeker niet. Tot drie keer toe greep ze haar kans tijdens een bijna eindeloos duel maar helaas, het mocht niet baten. Na een vervelende tik van de bal werd de wedstrijd hervat en de dames besloten dit niet nog een keer te laten gebeuren. Yvette nam haar revanche met een mooie assist die Kim er meteen in wist te tikken. 2-1.

Wat zou het toch mooi zijn; onze eerste thuiswedstrijd winnen. Er is gestreden, maar het gebrek aan een soepel samenspel en hier en daar techniek kostte meer energie dan verwacht. Factory scoorde het laatste tegendoelpunt wat de eindstand bracht op 2-2.

Energie, snelheid en wilskracht is er zeker. De techniek, dat komt wel. Al helemaal met onze extra trainingen op dinsdag en door hopelijk ons toekomstige vaste coach.

Het kampioenschap komt niet aanwaaien, door moet voor worden geknokt.

Gelukkig kunnen wij wel tegen een stootje.