Zaterdag 3 en hun ‘Road to San Siro’

Zaterdag 3 en THE ROAD TO SAN SIRO

Ik kan niet anders zeggen heren: prima potje. Als ik deze wedstrijd in één zin zou moeten samenvatten: recht zo die gaat. 1-0 achter bij rust, maar niks geen verhitte gesprekken. Gewoon lekker zo doorgaan, hoor ik Vincent nog zeggen, we krijgen toch kansen? De rest was stil. Niet verslagen. Gewoon effe op adem komen. Bakkie thee, klontje suiker, effe lachen om Bas z’n kale bats – dat werk. En hup die plastieken wei weer in. Nog geen 5 minuten later staan we 3-1 voor.

Weer een overwinning aan de zegekrans toegevoegd. We overzomeren gewoon in de beker. Nog nooit vertoond. Kan Feyenoord een puntje aan zuigen. Maar goed we zijn dan ook 1 jaar ouder dan Feyenoord. Noblesse oblige.

Hiermee ligt de road to San Siro volledig open. Ik heb effe opgezocht hoe die loopt. Eerst een boel knock-out-wedstrijden. Geen idee hoeveel, maar die moeten we allemaal winnen. Dan de halve finale. Bam. Ticket voor de KNVB-beker van volgend jaar in de pocket. Begin augustus kwalificatierondes. Twee. Dan de eerste ronde. Laten we hopen op een thuiswedstrijd, want aan de Kanaalweg kan het spoken. Winnen-winnen-winnen, bekerfinale in de Kuip. Ook winnen. Europees voetbal. Het jaar erop weer in augustus beginnen aan de derde voorronde van de UEFA-cup. Je snapt: winnen-winnen-winnen. En dan op 26 mei 2021 de finale van de UEFA-cup. Waar die gespeeld zal worden is nog onbekend, maar hou het vast vrij.

Verder nog wetenswaardigheden vandaag? Twee assists van de keeper. Lekker Daan. Debutant Jan (een Duitser zo blijkt) op het middenveld: een beetje onwennig maar die komt er wel. Luc vanouds. Hattrick Guus (zet die Zwart-Witte-Schoen maar vast in de lak). Prima potje.