Het vlaggenschip gaat Europees…!

Van Nispen? Het kan van alles zijn. Het laatste wat je denkt is een plaatselijke voetbaltrots. De trots van De Zilk, een dorpskern gelegen in de achtertuin van Hillegom. Normaal al een gevecht om er te komen en met een A13 en A4 die niet doen waarvoor ze zijn aangelegd deed iedereen verlangen naar derby’s uit vervlogen tijden. Op de fiets naar Noorderkwartier, AVS, Roga of VVOH. Nu een reis die langer duurt als een wedstrijd…. Hallo K.N.V.B., de buren van Blijdorp speelde uit bij M.M.O. in Hoogmade, H.W.D. uit bij Remo uit Den Haag en onze vrienden van N.O.C. Kralingen mochten van onze regelneven uit Zeist op visite bij A.S.C. in Oegstgeest. Hoe is het..!

Afin, we zijn er toch dus laten we er wat van maken. Een fenomenaal complex met een hoofdveld van gras in een prachtige natuurlijke omgeving. Dat moet alles goed maken. Een jetlag van de heenreis gooide de 1e helft echter roet in het eten. Deze Europese reis in de voorbereiding kwam duidelijk te vroeg voor onze Zwart-witte helden en zorgde voor pap in de beentjes. Het budget stond namelijk niet toe om halverwege de reis een koolhydraten dieet in te nemen. 20 minuten ploeteren zorgde na een goed uitgespeelde counter voor een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg. Verdient? Ach, het was zo slecht dat niemand iets verdiende. Goede wil en een stroperig veld gaat niet samen. 1 kans voor onze aanvoerder in de 38e minuut was het enige wapenfeit in de 1e helft. Op naar de thee!

Coach Jerry moet wat gevonden hebben. Strakke koppies en nog meer goede wil zorgde voor meer evenwicht. Echt goed werd het nooit. Een team wel. Strijd en passie zorgde voor een overwicht, een verdiende gelijkmaker van Ibbie en uiteindelijk de verdiende winnende van good old Moustafa Dogan. Een bijzondere penalty zorgde bijna nog voor een teleurstelling. De aanvoerder van Van Nispen deed het enige wat gezien de scheidsrechterlijke dwaling en het wedstrijdbeeld terecht was…! Een 1-2 uitoverwinning was een feit.

Opstelling: Jeffrey Basting, Kevin Ketting, Jorik Quint, Farley Verkerk, Clement Geferts, Glenn Lagerwaard, Chaimen Schuitemaker, Yassin Guermat, Ian Rozen, Moustafa Dogan en Ibrahim al Samaraie.

Op het bankie: Barry Heezen, Roy Bruin en Jeffrey Lamse