Het collectief van Steeds Hooger 2 … uhhh 3

Tuurlijk, we kunnen dit wedstrijdverslag van de seizoensopener van Steeds Hooger 3 (drie. What the fuck happened met dat eigenlijk) zonder een dikke shout-out naar spitta Guus. 4 goals en een assist als ik het wel heb – da’s zwart-witte-schoenen-materiaal. Plus het was gewoon een beauty laten we eerlijk zijn. Rug naar de goal, duelletje winnen, draaien, en dan van 25 meter die bal de kruising in jenken. Staat het op video dan gaat het de wereld over. Ooit maakte Pieter ook dat soort goals. Maar da’s wel effe geleden. Is toch een beetje onze Fernando Torres die Piet.

Anyway, toch gaat de man of the match-bokaal niet naar Guus. Want dit is amateurvoetbal, en dan gelden andere regels. Ik ga niet liegen: toen ik voor de wedstrijd zag dat we de laatste 25 minuten met 10 man zonder grens zouden spelen dacht ik serieus: dat wordt klote. Sowieso dus 90 minuten voor deze oude man. Da’s al een klote vooruitzicht. En dan kan je wel 6-2 voorstaan en nog maar een kwartier voor de boeg hebben, maar dat betekent niet dat de buit binnen is. Dit is Steeds Hooger zaterdag 3 op een te warme septemberzaterdag met Iren op de goal. Alles is nog mogelijk.

Daarom gaat in dit allereerste wedstrijdverslag de man-of-the-match-bokaal naar Het Collectief. Jazeker ik ga meteen daarheen niks cheesy shit is gewoon zo. Want in dat laatste kwartier Hielden We Ons Aan De Afspraken. Bus parkeren. Dikke reet voor de goal. Niks nie voetballe nie gewoon die bal wegrossen. Klapwijk ik zie je. Tien minuten voor tijd komt ie aan de bal en geeft een prachtige pass richting de rechtsbuiten positie. Stond daar iemand? Nee joh. Liep daar dan iemand heen? Tuurlijk niet. Zijn we de tegenstander dan daar gaan vastzetten? Wat denk je zelf, dat hele klere-eind weer teruglopen zeker. Maar die dikke verdediger van hun kon wel dat hele pokkepleuriseind lopen, ingooi nemen, alle vaart eruit, al die lui weer op de eigen helft. Prachtig. Een bal een aanvoerder van Steeds Hooger 3 West II 5e klasse poule 13 waardig.

Daarom dus de man of the match bokaal naar Het Collectief. Behalve Guus. Want die ging weg om in Nijmegen een film te kijken.

Was getekend,

Ties Joosten